Metin Tükenmez

Farklı Bir Oyun

12 Eylül 2011 Pazartesi
\n

Büyükşehir Belediyesporun ilkyarıda yakaladığı pozisyonlara bakıldığında G.Saray için yine karamsar olunabilir. Ancak Sarı Kırmızılıların genel oyun yapısı iyi gözlendiğinde Türkiyede pek alışkın olmadığımız, teknik adamların uygulamaktan çekindiği bir düzenin denenmeye çalışıldığı gözlemlenebilir.

\n

Bu oyun yapısının açılımı şöyle: Top rakibe geçtiğinde Barosun dışında bütün oyuncular savunma yapmaya çalışıyor. Top kazanıldığı zaman ise Gökhan Zan ve Servetin haricindeki oyuncuların hepsi atağı zenginleştirmek için çaba harcıyor. Ujfalusi ile Çağlar bile kanat oyuncusu gibi atağa çıkıyor.

\n

Bu yapı son derece çağdaş bir oyun düşüncesi ortaya çıkartıyor. Özellikle Melonun oyun kurmaktaki becerisi G.Sarayın son yıllarda arayıp da bulamadığı bir 10 numara transfer ettiği düşüncesini netleştiriyor.

\n

Sezon başı olması ve yeni bir takım, yeni bir futbol anlayışının birleştirilmeye çalışılması göz önüne alındığında G.Sarayın gönül okşayıcı bir futbol oynadığını söyleyebilirim. Ancak çağcıl ve tempolu mücadele etmeye çalışan bir takımda Gökhan-Servet ikilisi her zaman sorun yaratır. Çünkü ikisinin de ikinci hamlesi zayıf. Musleranın elinden kaçırdığı topu Efe içeri atarken ikinci hamle sıkıntısını yaşadılar.

\n

Muslera iyi bir kaleci olduğu için transfer edildi ancak ilkyarıda kurtardığı pozisyonların hiçbiri onun kalecilikteki kalitesini göstermez. Çünkü rakiplerinin vuruşları gol olacak nitelikte değildi.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları