Metin Tükenmez

G.Saray'ın Halleri

27 Kasım 2011 Pazar
\n

Galatasaray sezon başındaki görüntüsünden giderek uzaklaşıyor. Yeni sezona yeni bir takımla başlayan Sarı-Kırmızılılar şu ana oynuyordu. Bunun da bir önemli nedeni Meloyla ilintiliydi. Atağa yönelik oynayan Melo hem oyuna yaratıcılık katıyor hem de rakip savunmanın arasına gol pasları verebiliyordu. Ne zaman ki Melo savunma önüne çekildi, o andan itibaren Galatasarayın oyunu da değişti. Biz gün geçtikçe ileriye oynama anlamında daha aşama yapabilecek bir takım beklerken Sarı - Kırmızılılar topu kazandığı anda önce geriye oynayan bir yapıya büründü.

\n

Peki Ali Sami Yen Kompleksine gelen takımlar genellikle kontrollü oyunu seçeceğine göre önce geriye pas yaparak rakibi nasıl zor duruma düşürebilirsiniz? Futbolun en temel uygulamalarından biri rakibe sayısal üstünlük sağlamak olduğuna göre top kazanıldığında direkt paslarla ileriye çabuk oynamak gerekmez mi?

\n

Bu oyun anlayışını futbolun pratiğine yansıtamıyorsanız ilerideki santrforların sayısı istediğiniz kadar olsun sonuç dünkü gibi kısır bir döngüden öteye gitmez. Elmander tek santrfor oynadığı için atakların cılız olduğunu düşünenler dün akşam Baroslu forveti izleyince ilk yarıda tek pozisyon dahi yaratılamamasına ne diyecekler? Engin Baytarın biraz da tabanımsı bir girişim sonucu atılan 45 artı golünün dışında aklımızda kalan önemli bir pozisyon yok. 54. dakikada Barosun düşmesini yardımcı hakem Erdinç Sezertam penaltı olarak görmediği için Bülent Yıldırım düdüğünü çalmadı. Ama bu pozisyon tribünlerin uyanmasıyla G.Sarayı kamçıladı. Birkaç dakikalık yoğun baskı Sivassporu savunmada tutsak edince bu kez yine Barosa yapılan tartışmasız penaltı sonucu Sarı - Kırmızılılar skor açısından rahatladı ama oyun yine başa döndü.

\n

Dün akşamki maçta penaltıyı andıran iki pozisyonda yardımcı hakemler Bülent Yıldırımın kararında etkin oldu. Bu kez 65. dakikada Semih Kayanın Pedriele yaptığı hareket sonucu hakem penaltı noktasına koşacakken yardımcı Cem Satman onu olası bir ceza vuruşu kararından alıkoydu. Yardımcı hakemlerin oyunda bu denli etkin olmaları futbolda çok sık karşılaştığımız olaylardan değil. G.Sarayın 70. dakikadan sonraki hali ve özellikle de Engin Baytarın tavırları hiç de hayırlı değil...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları