Metin Tükenmez

Kolay Gibi Ama...

31 Ekim 2011 Pazartesi
\n

Önce Almedianın üzerine atılan yüksek toplar buna ek olarak da koşan ve topu çabuk kullanan orta alan oyuncularıyla kanatları etkin kullanan Beşiktaş için maç kolay geçecekmiş gibi bir izlenim edinildi. Almedianın yüksek top zamanlamasının Sivasspor savunmasına üstün gelmesi taktik bir uygulama gibi görünse de Portekizlinin yanına başka futbolcuların yanaşmaması kendiliğinden oluşan bir uygulama düşüncesini daha güçlü kıldı. Ne var ki Hilbertin ataklarda öne çıkması Beşiktaş için güçlü bir hücum hamlesi oldu. Hilbertin ileri çıkmasında vatandaş güvencesini yakınında duyumsaması önemli bir etkendi. Nitekim Ernstin başlattığı ve Veli Kavlakın İngilizlerden alınma savunma arkasına çapraz gol pası Beşiktaşı erken öne geçirdi.

\n

Ne denli işe yaradığı tartışma konusu olan bazı İberlilerin yanında Veli bir yıldız gibi parlıyor. Carvalhalin onu Guti ve Fernandesin bulunduğu bir kadroda öne çıkartması önemli teknik adam başarısı olarak algılanmalıdır. Carvalhalin bir diğer yerinde hamlesi, ilkyarının sonlarında Sivassporun iki gol girişimi onun tarafından gelen İsmail Köybaşı ile Tanju Kayhanı değiştirmesiydi. Değişiklik doğruydu ama futbolda bazen doğrular, doğru sonuç vermiyor. Çünkü Beşiktaş golü Tanjunun savunduğu bölgeden yedi. Sivassporun iki gol durumunu nasıl kaçırdığını ise statta bulunan kimse anlayamadı. Bu goller atılabilse kolay gibi görünen maçın yazgısının ne olacağı belli değildi. Egemen üstün performans ortaya koymasına karşın savunma zincirinin koptuğu anlar az değildi. Egemen geriden de çok iyi oyun kuruyor. Son zamanlarda tanıklık etmediğimiz bir başarıyla mücadelesini sürdürüyor. Salt savunmada değil takımın gol kazanmasında da etkin rol oynuyor. Ancak bazı futbolcular Egemen kadar sorumluluk üstlenmiyor.

\n

Bugünün ticaretleşmiş futbolunu bir eğlence olarak gören Quaresma bu tip oyuncuların başında geliyor. Beşiktaş Portekizli oyuncunun kadrodaki varlığına büyük bir bedel ödüyor. Ne yazık ki ona karşı kamuoyu da oluşturulamıyor. Carvalhalin Quaresmanın yerine Veliyi oyundan alması, hafta arası oynanan derbideki gibi İyi oynayanı görevden alırlartüründen bir düşünce oluşturdu maçı izleyenlerde. Beşiktaş yandaşlarının oyundan çıkarken Veliyi alkışlarla ödüllendirmesi Carvalhala bir gönderme olmalı...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları