Metin Tükenmez

Tandemin Tekniği

20 Eylül 2011 Salı
\n

Trabzonspordan sonra Bursasporun da ligde şampiyon olmasıyla Anadolu takımlarının önünün açılması gerçeği karşımızda dururken A.Gücünün çağdışı savunma anlayışıyla mücadele etmesi, yüzyılı deviren bir kulübe yakışan bir durum değildir. Öyle ki; Beşiktaş kalesine ilk kez geldiklerinde dakikalar 33ü gösteriyordu. Bu dakikada tuttuğu topu Weeksin önüne bırakan kaleci Cenk, başkent ekibinin oluşturamadığı gol durumunu rakibe sunuyordu bir bakıma.

\n

Konuk takım, o denli çok oyuncuyla savunma yaptı da ne oldu? Simao aldığı her topu A.Gücü kalesine taşıyıp pozisyon yarattı. Quaresma, önce arkadaşlarıyla oynamayı deneyip, sonra kişisel becerisini devreye soksaydı ataklar katlanabilirdi. Çok adamlı savunmaya karşın ilkyarıda maçın adamı Ankaragücü kalecisi Özdendi. Edunun iki gol olabilecek vuruşunu tepki kuvvetiyle kurtardı. Gutinin kadro dışı bırakılması, Beşiktaşı edilgen oyundan kurtardığı gibi diğer futbolculara da bir uyarı iteliği taşıyor olmalı. Ayrıca İspanyol futbolcunun yokluğunda Fernandesin etkinliği giderek daha da artıyor. Yaptığı ortalarda ilginç bir vuruş tekniği var. Top çok yukardan geliyormuş izlenimini verse de; aniden aşağıya iniyor. Beşiktaş forması altında ilk kez izlediğim Sidnei, Sivoka göre daha teknik. Egemen gibi mücadeleci, savaşçı savunmacısının yanında teknik bir oyuncunun olması tandemden top çıkmasını sağlıyor. Edu iyi fizik yapısına karşın dar alanda etkili ayaklara sahip. Almeidanın geniş bölge, Edunun ise dar alan oyuncusu olması Beşiktaş forveti için iyi bir seçenek.

\n

İlkyarıdaki oyuna göre gol atmak bir yana, atağa dahi çıkamayan A.Gücünü değiştirmek için Ziya Doğan, Tisdelli oyuna aldı. Bu isim Beşiktaş savunmasının dengesini bozarken Siyah - Beyazlı takımın genel durumunu da olumsuz etkiledi. Nitekim Cenkin ikramı sonucu Tonia beraberliği sağladı. Ancak dün akşam Beşiktaşın beklenmeyen sürpriz bir golcüsü vardı. Tandemin teknik ayağı Sidnei. Onun golü Beşiktaşı yeniden hareketlendirirken son dakikalarda Quaresma ile Mustafa Pektemekin sahneye çıkması oyunun adeta kreması oldu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları