Zekeriya Alp İstifa Etmelidir!

26 Kasım 2012 Pazartesi

Geçen sezonun sonlarına doğru apar topar bir araya getirilen kişilerden oluşturulan Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF yönetimi ve kurulları garip icraatlarıyla futbolumuzu karıştırmaya devam ediyorlar.

\n

Gün geçmiyor ki TFF ve kurullarının yapmış olduğu hatalı icraatlar tartışılmasın.

\n

MHKnin başına getirilen Beşiktaşlı eski futbolcu Zekeriya Alp gerçekten iyi bir insan ancak hakemliği, hakemliğin yapısını ve gerçeklerini bilmediği için olaylara hâkim olamıyor. Yakın çevresindeki kurul üyelerinin sürekli olarak yapmış olduğu hatalara da seyirci kalıyor.

\n

Hakem atamalarında sürekli hatalar yapan MHK yetkilileri bu hatalarıyla hem kulüplere hem futbolumuza hem de Türk hakemliğine zarar veriyorlar.

\n

Şu anda Türk hakemliğinin başında MHK Başkanı olarak Zekeriya Alp gözükse de hakemliği perde arkasından fiili olarak yöneten kişinin eğitimin başına getirilen eski MHK Başkanı Oğuz Sarvan olduğunu hakem toplumunun içinde bulunanlar gayet iyi biliyorlar.

\n

Geçen hafta sonunda bir TV kanalına konuşan MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu ise hakem atamalarının hatalı yapıldığıyla ilgili kendisine sorulan bir soruya, Biz hakem atamalarını çalakalem değil, bilimsel olarak yapıyoruz diyerek her zamanki gibi etrafı kandırmaya yönelik bir yanıt vermişti.

\n

Oysa yapılan atamalara baktığımız zaman gerçeklerin MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlunun söylediği gibi olmadığını görebiliyoruz.

\n

Geçen hafta Eskişehirspor - Fenerbahçe maçında yaşanan hakem hatalarının ve Fırat Aydınus krizinin de tek nedeni bu hakemin bir hafta önce yönetmiş olduğu Beşiktaş - Bursaspor mücadelesindeki başarısız performansına karşın onu bir sonraki Eskişehirspor - Fenerbahçe sınavına veren MHK yetkilileridir.

\n

Bir hafta önce başarısız bir maç yöneten ve geçen çarşamba da Şampiyonlar Liginde önemli bir karşılaşmada düdük çalan Fırat Aydınusu o arada Eskişehirspor - Fenerbahçe mücadelesine vermek MHK adına bir hakem atama cinayetidir.

\n

Şampiyonlar Ligi maçına gitmek için kendi ülkesinin havaalanına polis eşliğinde gelen ve uçağa kadar yine polis eşliğinde giden Fırat Aydınusun yaşadığı bu olaylardan acaba MHK yetkilileri biraz dahi olsa utanç duymuşlar mıdır?

\n

Bilimsel hakem ataması dedikleri formsuz olan bir hakemi Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde zor durumda bırakmak mıdır? Yoksa hayatında hiç süper lig maçı yönetmemiş bir hakemi, Fırat Aydınusa 4. hakem vererek Aydınusun hata yapmasına çanak tutmak mıdır?

\n

Bilimsel olarak hakem ataması yapmak demek, Türkiyede 4 haftadır cezalı durumda olup maç verilmeyen FIFA yardımcı hakemi Serkan Okun hiç karşılaşmaya çıkmadan Fırat Aydınusun yanına yardımcı hakem olarak verilip Şampiyonlar Ligindeki Arsenal - Montpeiller mücadelesine gönderilmesi midir?

\n

Bilimsel atama demek Şampiyonlar Ligindeki Real Madrid-B.Dortmund sınavına giden Cüneyt Çakıra 2 hafta süreyle Türkiyede maç vermemek mi yoksa formsuz Fırat Aydınusu idman yapsın gibi komik bir bahaneyle Eskişehirspor - Fenerbahçe mücadelesine göndermek midir?

\n

MHK Başkanı Zekeriya Alpe buradan sesleniyorum ve kendisinin düzgün ve iyi niyetli bir insan olduğunu ancak hakemlik işlerini bilmediğinden davulun kendi boynunda, tokmağın ise başkalarının elinde olmasından dolayı o temiz ismine zarar getirmemek adına bu işi bırakmasını ve futbola kendi bildiği bir alanda hizmete devam etmesinin daha uygun olacağını hatırlatmak istiyorum. Aksi durumda ise hem Türk futbolu yara alacak hem de Zekeriya Alpin kendisi hak etmediği bir üzüntüyü yaşayacaktır.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları