Murat Yosmaoğlu

Alkışlar şampiyona

14 Haziran 2016 Salı

Türkiye’nin basketbolda tartışmasız en iyi takımı şampiyon oldu.
Fenerbahçe bu lig zaferiyle, bir topla kaybettiği Euroleague şampiyonluğunun yarattığı olumsuz havayı da dağıttı.
Kabul edelim ki, Fenerbahçe iyi takım, iyi kurgulandı. İlk 2 yıldaki tutukluğunu atan Obradovic’in bu yılki başarısı küçümsenmemeli. Dünyanın en iyilerinden, iyi bütçelerle kadro derinliği olan bir ekip yarattı. Avrupa’da ve ligde büyük işlere imza attı.
Obradovic’in saha içindeki başarısı kadar da kenar yönetimi ve kulüple ilişkisi de önemli. Ve onun sağ kolu Gerardini ile kaptan Ömer Onan’ın da katkıları unutulmamalı.

Şans tanımadı
Dünkü maçta şampiyon oynadılar. Seyircisiyle birlikte Efes’e fırsat vermediler. İlk yarıda elde ettikleri 30 sayılık fark aslında şampiyonluğun ilanı gibiydi. Sonrasında da işin şov yönüne ağırlık verip seyircilerini mutlu ettiler.
Galiba bu yıl Fenerbahçe’nin tek eksiği, başarıda büyük pay sahibi olan kaptan Melih Mahmutoğlu’ndan başka yerli oyuncunun ön plana çıkamamasıydı. Seneye o da olur...
Efes de hızlı oyunla seride direnmek istedi, 2 maç kazandı, ama o kadar. Genç koç Ahmet Çakı’nın da Fenerbahçe gibi bir takıma karşı aldığı bu galibiyetlerin önemi bence Efes camiasınca değerlendirilmeli.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

F.Bahçe klasiği 1 Ocak 2018
Alkışlar şampiyona 14 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları