Nöbette bir yıl

30 Ocak 2013 Çarşamba

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın gelecek kuşaklara da “gar” olarak aktarılması için direnen “Haydarpaşa Dayanışması”nın her pazar garda gerçekleştirdiği “nöbet buluşması”sında 52. haftaya ulaşıldı.

Prof. Dr. Zerrin Bayraktar’ın girişimiyle internette toplanan grup, “Haydarpaşa’nın gar kalmasının” istendiği 15 bini aşkın imzayı Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı’na teslim etti. Grup nöbetin 52. haftası nedeniyle de bir bildiri yayımlandı.

Demiryolları emekçilerinin örgütlendiği Birleşik Taşımacılık Sendikası yöneticilerince bakanlığa sunulan 15 bin imza hakkında yapılan açıklamada, “TCDD, Gebze-Köseköy arasındaki Yüksek Hızlı Tren projesi çalışmalarını gerekçe göstererek 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren Haydarpaşa Garı’na gelen ve giden tüm anahat trenlerinin seferlerini sonlandırdı. Böylece Haydarpaşa’nın trensizleştirilerek yalnızlaştırılması ve yağma projelerinin uygulamasının önünün açılması hedeflenmiştir..” denildi.

Bu gelişme üzerine 1 Şubat 2012’de başlanan, her pazar “garın önünde nöbet buluşması” eyleminin birinci yılı bildirisinde de özetle şu anımsatmalar yer alıyor: “Haydarpaşa Garı ve Limanı ile çevresindeki 2 milyon m2’lik kamusal ve kentsel ve tarihi sit alanı olan bölge ticaret ve iş merkezine dönüştürülmek istenmektedir. Bu yağma uygulaması için ‘Marmaray projesi ile Haydarpaşa Garı zaten işlevsiz kalacak’ gerekçesiyle halk kandırılmaktadır. Protesto eylemlerimizi sürdüreceğiz.”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları