AKP = Devlet Partisi!

27 Mayıs 2011 Cuma
\n

Bugünkü Cumhuriyet Halk Partisini eleştirmek için hızını alamayan Başbakan, arada bir Milli Şefli yılları büyüteç altına alır. Aslında gerçek hedefi Atatürk olsa da bu kadarına şimdilik cesaret edemediği için, tek partidönemini İsmet İnönü ile başlamış gibi göstermeyi yeğler. İkinci Dünya Savaşı yıllarında camilerin ahır yapıldığını ileri sürer!

\n

Bu iddiasının dayanağı, Alman ordularının Trakya sınırımıza dayandığı, Sovyetler Birliğinin de Kars, Sarıkamış ve Boğazları Türkiyeden resmen istediği günlerdir. Ordumuzun atları değil, seferberlik nedeni ile askerlerimiz de sınırlarda ve açık alanlarda yatmak zorunda kaldıkları için, o dönemi, böylesine tartışmaya açarken, o günkü yönetimin kararlı direnişi olmasaydı, maazallah kendisinin de hayata gözlerini açtığı zaman ezan yerine çan seslerini dinlemek zorunda kalacağını unutmuş görünür. Tek parti yönetiminin, özellikle İsmet İnönünün, Cumhurbaşkanlığından sonra, vatandaşları çok partili hayata alıştırmak için aşamalı olarak devletle ilişkisini kestiğini gerçekten bilmediğini ortaya koyan konuşmalara prim verir.

\n

Şimdi, iktidarda sekizinci yılını dolduran AKPnin statükoya başkaldırmak amacıyla kurulduğunu unutmuş görünen bir icraat sergileniyor Recep Tayyip Erdoğanın yönettiği ülkede.

\n

Ülke 12 Haziranda seçime gidiyor. Devlet, yürütme, dahası artık yozlaştığı açığa çıkmış olan yargı erkinin de katkısı ile ona çalışıyor. Toplu açılış törenleri kılıfları altında devlet uçağı ile kent kent dolaşıyor. Seçim mitinglerinde alanları doldurmaları için memurlar görev izinli sayılıyorlar. Bu Devlet-Parti ittifakının son somut örneği, önceki günkü gazetelere de İskenderun kaynaklı bir haber ile yansımıştı

\n

Kentte, Başbakanın 9 Mart tarihinde toplu açılışını yaptığı Devlet Hastanesi, seçim kampanyasında icraatın içinden programlarına uyması için bir kez daha tören alanının konusu olmuş, Hatayda sanki sadece AKPli milletvekilleri seçilmiş gibi, başlarında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere bu partinin adayları, tören yerinde arzı endam etmişler, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile kol kola gövde gösterisi yapmışlardı. Babasından devraldığı soyadını hakkı ile taşıyabilmesi için Sayın Validen, bu tür törenlerin ev sahibi olarak CHP, MHPnin milletvekillerinin ve adaylarının bu açılışa çağrılı olmamalarının nedenini öğrenmek her yurttaşın hakkıdır. Aksi, o il valisinin aynı zamanda iktidar partisinin de başkanlık görevini yapmak gibi bir kara sevda içinde olduğunu ortaya koyar. DP döneminde de o iktidarın Uşak Valisi, bu tür bir kara sevdaya tutulduğu için medyanın mezesi haline gelivermişti.

\n

AKP = İktidar formülünün giderek yaygınlaşmakta ve yerleşmekte olduğunu ortaya koyan son somut örneklerden birisi de, üstelik kampanyanın tam ortasında ve İstanbulda sergilenmiştir.

\n

AKP Beyoğlu ilçe örgütünün Okmeydanındaki seçim çalışmalarına, polisin akrepolarak bilinen toplumsal müdahale araçlarının eşlik ettiği haberi dünkü gazetemizde yer almıştı. Devletin polisi, terör saldırılarından tüm partileri eşdeğer önlemlerle koruyorsa bu görevi kendisine verenleri kutlamak gerekir.

\n

Yok, polis yalnız devlet partisi olmak için alışkan adımlar atan AKPnin emrinde olduğu görüntüsünü verecekse, o ilin valisi de emniyet müdürü de suçlu duruma düşmüş olurlar.

\n

Teröriste bilmeden destek

\n

Dün sabah Leventte bir köprünün altına konulmuş olan ve sekiz yurttaşımızın yaralanması ile sonuçlanan bomba olayının, tam 12 Haziran öncesinde sandık başına gidecek yurttaşlara korku vermeyi amaçladığı tartışılmayacak kadar açık bir gerçektir. Haber televizyonlarımızın tüm gün boyunca bu olayı ekrana getirmeyi, reyting nedeni ile de olsa konuyu işlemekte ısrarlarının, eylemci terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğünü meslektaşlarımın unutmamasını isterim.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları