Başbakan Ektiğini mi Biçiyor?

06 Mayıs 2011 Cuma
\n

\n

Başbakanlık otobüsüne düzenlenen bombalı saldırının gerçek hedefi Sayın Erdoğan mıydı? Yoksa terör örgütü, genel seçim öncesinde sesini duyurmak ve özellikle Güneydoğu bölgesinde sandığa gidecek seçmenlere belirli mesajlar vermek için mi o menfur eylemi düzenleyerek Murat Şahin adlı evli ve bir çocuk babası polisimizin şehit edilmesine neden oldu?

\n

Sorunun yanıtını tam olarak öğrenebilmek, ancak Ilgaz Dağlarına kadar inmiş olan örgütün, bu olay için görevlendirdiği tetikçilerinin yakalanarak yargı önüne çıkartılması gerekiyor. Şehit polisimize rahmet dilemek ve Sayın Erdoğana da hem geçmiş olsun demek hem de terör örgütünü dağdan indirebileceğini sanarak yaptığı girişimlerin bir işe yaramadığını anımsatmak isterim.

\n

Kastamonudaki olayın, polisimizin bir şehit ve bir de yaralı vermesi ile sonuçlanmasından bir tam gün geçmeden Diyarbakırda toplanan Demokratik Toplum Kongresinde konuşan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğlukun felaketin eşiğinde olduklarını savunarak kötü şeyler olacağını haber vermesi, belki hükümetin gözlerini açması için yeterli bir uyarı olabilir. Örgütün Ilgaz Dağlarında üslenerek Karadenize açılma planının en az beş yıllık bir geçmişi olduğunu sağır sultan bile duymuş olacağına göre, Başbakanı yöreden helikopterle uçurarak konvoy görevlilerini yeterli güvenlik önlemine gerek duymadan yola çıkarmak, gafletin ta kendisi olmalıdır.

\n

Bayan Tuğluk, kendisi ve partisi açısından kötü bir rastlantı ile mi Diyarbakır konuşmasında, Kürtlerin sabrı da tahammülü de artık bitmiştir. Devletle olmuyorsa halkımız kendi demokrasisini kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecektir sözleri ile de yetinmek istememiş, Mısır gibi, Suriye gibi olmaktan söz etmiştir. Yoksa bu talebi bir kez daha kalın çizgilerle gündeme getirmenin şimdi tam zamanıolduğu mu söylenmek istenilmiştir.

\n

PKKnin demokratik özerklik talebi, ülkesinin bütünlüğünü koruyacağına ant içen eski bir TBMM üyesinin, Bayan Tuğlukun ağzından ve tam 12 Haziran öncesinde bir kez daha tekrarlanmış, tüm yurttaşlara cennet olsa birlikte yaşamak, cehennem olsa birlikte yanmak seçenekleri sunulmuştur.

\n

Ne AKPnin ne de CHP ve MHPnin seçim bildirgelerinde Kürt sorununun çözülmesi ile ilgili olarak demokratik özerklikten söz edilmediğine ve de edilmeyeceğine göre, seçimlere bağımsız olarak katılan BDPliler adına Aysel Tuğlukun ileri sürdüğü proje Başbakanın eline atılan bir yakar top mu olacaktır? Zira ektiği tohumlardan çıkacak olanların farkına varmayan ne yazık ki kendisidir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları