Bu da Erdoğan'ın SSK'si

26 Nisan 2011 Salı
\n

Başbakan, CHP Genel Başkanının kendisine ve iktidarına yönelttiği eleştirileri etkisiz bırakmak için, Kılıçdaroğlunun SSK Genel Müdürlüğü sırasında kurumun kötü yönetildiğini öne sürerek yanıtlamaya çalışıyor. Bu eleştirisindeki haklılık payı nedir? Onu işin uzmanlarına bırakalım. Ama Mevlananın Dün dünde kaldı cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek gerek sözünden yola çıkarak Sosyal Güvenlik Kurumunun bugününe bakalım.

\n

Dünkü Cumhuriyetin birinci sayfasında arkadaşımız Cemil Ciğerim imzalı haber, Sosyal Güvenlik Kurumunun bugününe projektör tutuyor. Okumamış olanlar için, açlıktan öldüğü otopsi raporu ile de kanıtlanan 2.5 aylık Kübra Bakırcının babasının iş kazası geçirip sakat kaldığını, SGKnin kendisine gelir bağlamadığını söyleyelim. Başbakanın her fırsatta sosyal bir hukuk devleti olduğunu gerine gerine ilan ettiği ülkesinde işsiz kalmış, ama kendisine işsizlik yardımı yapılmamış olan Murat Bakırcı, hastalanan yavrusunu acil servis ambulansıyla hastaneye yetiştirmek istiyor. Ne yazık ki başarılı olamıyor. Çünkü bebeği ambulansta yaşama gözlerini yumuyor. Cesedi muayene eden hekimler, bebeğin beslenme yetersizliğinden öldüğünü bildirdikleri için polis kayıtları da bu doğrultuda işleniyor. Ancak Erdoğanın sekiz yıldır Başbakanlık yaptığı bir ülkede açlıktan ölenler olduğunun kayıtlara geçirilmesinin sakıncalı olduğunu fark eden yetkililer, o kayıtların sehven’’ yazıldığını savunarak, bu kaydın ailenin iddiası olduğunu ileri sürüyorlar.

\n

Kübra bebeğin ölüm haberinin bu kısmı, Hitler Almanyası ya da komünist Sovyet Rusya için o yıllarda yaygın anekdotları hatırlatmıyor mu?

\n

O dönemin iki Almanya vatandaşı arasında komşularında böyle bir ölüm olayı üstüne konuşma geçmiş olsa, içlerinden birisi önce Nasyonal Sosyalist selamı vermek için sağ elini kaldırıp Heil Hitler demeyi, ardından da bu söylentilerin Yahudiler tarafından maksatlı olarak çıkartıldığını söylemez miydi?

\n

Benzer düzeltmeler Sovyet Rusya için de geçerli olur. Yakın Rus vatandaşı Yanlış şeyler duymuşsun yoldaş. Ülkemizde aç yatağa giren tek yurttaş yokdemek gereğini duymaz mıydı? Samsun Valiliği de benzer bir uygulama yaparak o polis bülteninin sehven yazılmış olduğunu söylemek gereğini duymuş.

\n

Zira 81 ilimizdeki valilerimizin tümü, Başbakanının Komşusu aç yatarken tok olmanın en büyük günah sayıldığını söyleyen bir iktidarın görevlileri olduğunu bilerek makamlarına oturuyorlar.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları