Cüneyt Ünal Artık Özgür, Darısı...

20 Kasım 2012 Salı

Üç ay önce görevli olarak gittiği Suriyede tutuklanan gazeteci Cüneyt Ünal artık özgür.

\n

Cüneytin serbest bırakılmasını sağlamak için bir süreden beri Şamda Başkan Esadla sürekli ve başarılı bir ilişki kuran CHP Hatay milletvekilleri M. Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ile Hasan Akgül, kendi devletimizin parmağını bile kımıldatmaktan yoksun olduğu bir barış diplomasisini başarıyla sonuçlandırmış oldular.

\n

Üzerinde Basın Konseyi Başkanlığı görevi de bulunan bir gazeteci olarak, öncelikle adı geçen milletvekillerimize ve elbette Suriye Devlet Başkanı Esada da teşekkür edeceğim.

\n

Zira konsey yüksek kurulunun oybirliğiyle aldığı bir kararı uygulayarak 18 Ekim 2012 tarihinde İstanbuldaki başkonsolosluğu eliyle Sayın Suriye Devlet Başkanına, yazılı bir başvuruda bulunmuştum.

\n

Devletler arasındaki politik nedenlerden doğan sürtüşmelerin halklar arasındaki dostluk ve kardeşliği etkilememesi için, tutuklu meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını dilemiştim.

\n

87 günlük tutsaklığın mutlu bir sonla sonuçlanmasını ve Cüneytin özgürlüğe açılan kapıda kendisini bekleyen sevgili eşiyle kavuşmasını önceki sabah televizyon haberlerinde canlı olarak izleyip de duygulanmayan kaç kişi vardı?

\n

Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı Arınç, AKP teşkilat başkanı Erdem ve TBMM İnsan Hakları Komisyonunun AKPli başkanı Üstün, bu mutlu son haberini takdirle, sevinçle karşıladılar.

\n

İktidar kanadının sayısal çoğunluğunun bu değerlendirmesine bakarak Elbette karşılayacaklar. Ulusal bir sorunun çözülmesinde particilik mi olur derseniz acele etmekle yetinmez, bir de Baasçı damgasını yemiş olursunuz!

\n

Bakanlar Kurulumuz içinde Batının değer ölçütlerine en fazla yatkın olduğu varsayımıyla AB Bakanlığı da uhdesine verilmiş olan Egemen Bağış; tam kış mevsimine adım atacağımız sırada, çevresini buz gibi eden ve eminim birliğin Ankaradaki büyükelçilerinin de hayretle okuduğu demecinde, Cüneytin özgürlüğe kavuşmasında çok ağır bir görevi üstlenmiş olan milletvekillerinin aldıkları başarılı sonucu Baasçılık ilk defa bir işe yaradı!şeklinde yorumlamıştır.

\n

Hani Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş derler ya.

\n

İktidar partisinin resmi sözcüsü Hüseyin Çelik de Egemen Bağıştan çok farklı değildir. Hatayın CHPli milletvekillerinin başarısını kötü bir sınav olarak değerlendiriyor eski Milli Eğitim Bakanı.

\n

Ya Başbakan bu sonucu nasıl karşılıyor derseniz, sizi, Onu elbette ben de merak ettim. Ama tek bir söz duymamanın şaşkınlığı içindeyimdiye yanıtlamak zorundayım.

\n

Erdoğanın, Obamanın verdiği görev gereği Kardeşim Esadı biraderlikten reddettiği biliniyordu!

\n

Ancak bu reddin kapsamının, Türk halkı tarafından sevinçle karşılanan ve Cüneyt artık özgürdiye değerlendirilen bir olay olduğu için Başbakan’ın yok saymasına kadar varacağı hiç düşünülmemişti.

\n

Acaba bütün meslektaşlarımız Taksim alanı kapatılmadan toplansak da Sayın Başbakan bizi duyuyor musunuz? Beşşar Esad Cüneyti serbest bıraktıdiye haykırsak ve ardından eklesek:

\n

Haydi siz de şu diktatör dediğiniz eski biraderinizden geri kalmayın!

\n

Eliniz Şama uzanmasa da Silivri şuracıkta.

\n

Sarıgül ile uğraşmayın!

\n

Şişlinin üç mahallesinin bu ilçeden alınarak bir gece yarısı yasasıyla Sarıyer Belediyesi sınırlarına verilmesinin, bu üç mahallenin sakinlerinin referandumuyla saptanması kadar demokratik bir yöntem olamaz.

\n

Şişlinin sosyal demokrat Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMMnin kararını bir de bu üç mahallenin sakinlerinin referandumuyla değerlendirmek için pazar günü noter denetiminde konulacak sandıklarla belirlenmesini istedi.

\n

Önce sandıkların konulacağı okullar için yasak getirildi. Ardından okul çevrelerinde kurulan çadırlarda halkoylaması yapılacaktı.

\n

İstanbul Valisi, devletin değil AKPnin memuru olduğunu bir defa daha sergilemek amacıyla sandıklara el koymuş!

\n

Bakarsınız aynı alışkanlıkla bu girişim gelecek ara seçimlerde de tekrarlanır.

\n

AKP halktan, vali AKPden korkuyor demektir!

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları