Derin Devlet İçinde Kavga Var!

10 Şubat 2012 Cuma
\n

\n

Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları, Genelkurmay Başkanlığına kadar gelmiş yüksek rütbeli subayların AKPyi iktidardan alaşağı etmek için gizli örgütler oluşturmaları ve bu örgütlere medyadan da destek verenlerle birlikte yargı önünde hesap vermelerini sağlamaya dayanıyordu.

\n

O doğrultuda açılan davalar, dört yıldır, sanıklarının hemen tümü tutuklu olarak sürerken; bir sabah bir de baktık terör örgütü PKKnin sivil kanadı olduğu söylenilen KCK örgütü hakkında açılmış davalara Milli İstihbarat Örgütünün üst yönetimi de dahil edilmiş!

\n

Cesur ve görevini yansız olarak yapmak isteyen bir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, MİT Müsteşarı Hakan Fidanı,eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile örgütün iki çalışanını da ifadeye çağırmış.

\n

Nedeni, Sayın Müsteşarın görevini yaparken Osloda ve başka kentlerde terör örgütünün önde gelenleri ile istihbarat amaçlı da olsa, ortak eylem konuşmaları yaptığı iddiaları. İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerindeki görevli emniyet mensupları, son zamanlarda yoğunlaşan molotof saldırıları ve araç kundaklama eylemlerine karıştıkları iddiasıyla bazı kişileri gözaltına almışlar ve...

\n

...Ve bu kişilerin arasında MİT mensuplarının da olduğu görülmüş!

\n

Yazılanlar doğruysa, ne demektir bu?

\n

Siyasi iktidar, PKKnin siyasi kanadı olduğu ileri sürülen KCKyi de gözaltında tutabilmek için kimi eylemlerini o örgtün mensuplarıymış gibi MİTle iç içe hareket etmelerine göz yumuyor. O göz yumuşlar sırasında zaman zaman şişeden çıkan cini, tekrar içeri sokma olanağı olmadığı için, yürütülen operasyonlar açığa çıkıyor.

\n

PKK yöneticileri ile devletin istihbarat örgütünün üst düzey yöneticilerinin zaman zaman Oslo ya da başka bir yabancı ülkenin kentinde ancak Başbakanın talimatı ile konuşabilecekleri, 2 çarpı 2’nin 4 edeceği kadar açık ve değişmeyen bir olgudur. Öcalan ya da onun sözcüsünün MİT Müstaşarının kendisi ya da görev verdiği bir üst düzey istihbarat yöneticisi ile halvet olmalarının adli soruşturmalar sırasında ortaya atılmış olmasını soruşturmayı yürüten savcılar haklı olarak doğrulamak isteyeceklerdir.

\n

İstihbarat görevi olarak terör örgütü ile ilişki kurmayı anlayışla karşılamak isteyenler, o konuşmalar sırasında Hakan Beyin teörist başından Sayın Öcalan diye söz etmesini anlamakta güçlük çekiyorlar.

\n

Bir yanda Apodan Sayın Öcalan diye söz edenlere suçluyu övmek iddiasıyla kovuşturma açan; öte yandan o örgüte silah bıraktırma amacıyla övgüler düzen bir karmaşanın içinde olmak; kişinin rüyasında kâbus görerek ter içinde sırılsıklam uyanması türünden bir şey.

\n

O tür hitapların görevi veren yüksek makamın haberi olmadan sarf edilmeyeceğini bilenler, Hakan Fidanın attığı her adımdan Başbakanın onayı olduğunu da elbette bilecektir.

\n

Hakan Fidan ve ekibinin cumhuriyet savcısı tarafından bilgilerine başvurulmak amacı ile çağrılmış olmasının siyasi iktidar sözcülerinde neden olduğu telaş, takkenin düşmesinin neden olduğu korkuyu göstermektedir. Akşam gazetesinin dün verdiği bilgi doğru ise Beşiktaştaki cumhuriyet savcısının masasındaOsloda neler yaşandı? KCKnin devletleşmesi sürecinde MİTin rolü nedir?Öcalan ile örgüt arasında iletişimin sağlanmasında MİTin rolü var mı? KCK tutuklusu avukatlarla MİT mensuplarının ilişkisi nedir? Devletin yapacağı bazı operasyonların engellenmesinden bilginiz oldu mu? soruları ifadeye çağrılı kişileri beklemektedir.

\n

Başbakan Yardımcıları Sayın Bekir Bozdağ da Bülent Arınç da, MİT Müsteşarı ve çalışma arkadaşlarının savcılığa çağrılmış olmasınıAkılla izah edilemeyecekbir şey olarak gördüklerini söylüyorlarmış...

\n

Yürütme organının iki üst düzey mensubu, bu açıklamaları ile devletin istihbarat örgütünün mensuplarını, seçilmiş milletvekillerine tanınmayan dokunulmazlık kurumunu duvarları kalın bir mendirek arkasında korumayı amaçlıyorlar.

\n

Saydam, şeffaf bir yönetim kurduklarını söyleyen AKP iktidarının içindeki kavga derinlerde büyüyerek sürüyor!

\n

O kavganın İstanbula yansıyan bölümünü izlemek isteyen muhabir arkadaşlar, Beşiktaştaki savcılığın kapısında Hakan Fidanın gelip gelmeyeceğinin merakı içinde bekleyedursunlar. Hakan Fidan, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Köşke çıkıyor.

\n

Bu gelişme Gül ile Erdoğan arasında süren çekişmenin son perdesi olarak değerlendirilebilir mi?

\n

Kara kışın neden olduğu fırtına, politika dünyamızı da kapsamış olmalı...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları