İzmir'in Kavakları...

20 Ocak 2012 Cuma
\n

\n

Silivride çalışan Beşiktaş merkezli özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin Ergenekon ve Balyoz kod adlı dosyalarında toplanan belgelerin önemli bir bölümünün düzmece olduğu sanıklar ya da onların savunmanları tarafından kanıtlandıkça, vizyona sokulmak için yeni öyküler hazırlanıyor.

\n

Filmin sponsorunun tek koşulu, ana muhalefet partisinin elindeki büyükşehir belediyelerinde diz boyu yolsuzluklar yapıldığını işleyen senaryoların hazırlanması.

\n

Şahin Filme göre Aziz Kocaoğlunun elinde tuttuğu İzmir Büyükşehir Belediyesi, böyle bir senaryo için dört dörtlük bir yapıya sahiptir.

\n

Zira Gâvur İzmirin seçmeninin gönlüne girmeyi başaramamış olan AKP, kentin kalesinin anahtarını elinde tutan Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk senaryoları olduğuna seyircileri inandırabilirse, o film vizyondan düşecektir.

\n

İçişleri Bakanı gibi tipik bir AKP sevdalısı siyasetçinin emir komutasındaki müfettişleri görevlendirip Kocaoğlunun günahlarını ortaya koymak, bir taşla 2 kuş vurmanın da yolunu kestirme hale getirmek demektir.

\n

Üzerinde şaibeörtüsü bulunacak söylentiler özel yetkili ağır ceza mahkemesinde ucu açık bir davanın sürüp gitmesi, Gâvur İzmirin seçmenlerini de yola getirmenin gerekçelerini hazırlayacak!

\n

Başkan Kocaoğlu, cumhuriyet savcısının iddianamesinde kumanya, mandalina, pide dağıtımıgibi sadece AKPli belediyelerin tekelinde olması gereken birtakım yiyecek malzemelerini fakir hemşerilere yardım amacı ile vermekten suçlanıyor.

\n

Gafları yüzünden hareketleri ve konuşmaları Twitterdan düşmeyen İçişleri Bakanına, şayet Kocaoğlunun kabahatlerini öğrenmek için CHPli İzmir milletvekilleri bir soru yöneltmiş olsalar; Sayın İdris Naim Şahin, Meclis kürsüsüne o suçlama malzemeleri ile mi çıkacaktır?

\n

Öyle bir şey yapmış olsa, iktidar milletvekilleri Sayın Bakanın gösterdiği suç malzemelerini Başbakan Erdoğanın arabasının bagajından alınmış olan promosyon eşantiyonları sanarak alkışlamayacaklar mıdır?

\n

Ankara, İstanbul ve öteki bir dizi AKPli belediyede fakir hemşerilere yardım amacı ile yapılan uygulamaları kendi belediyesinde de yürürlüğe sokmuş olması Sayın Kocaoğlunu suçlu kılmaya yeterli kanıt belgeleri midir?

\n

İktidar partisi tarafından kazanılmış olan belediyelerin başkanlık makamlarının kapısından müfetttişin msinin bile girmeye cüret edemeyeceği bilinirken Kocaoğluna yönelik bu taciz eylemlerinin anlamı nedir?

\n

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dava dosyasının kendi hâkimliğine gönderildiğini öğrenir öğrenmez İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin başkanı emekliliğini istiyor!

\n

Bu amaçla verdiği dilekçenin işleme alınması, kabul edilmesi gibi belirli sürecin kendisi için yaratabileceği rahatsızlığı da düşünmüş olmalı ki, “…emeklilik işlemlerimin tamamlanmasını beklemeden hak etmiş olduğum izni kullanacağım türünden ikinci bir başvuru yazısı gönderip adeta, Al aptestini, ver papucumudiyor...

\n

Şimdi gelin de dünkü gazeteleri boydan boya doldurmuş olan yeni adalet reformu hakkında Sayın Sadullah Erginin anlattıklarını tam bir gönül rahatlığı içinde okuyun...

\n

En önemlisi onlara inanın!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları