Paşanın Gardiyan Korkusu!

12 Kasım 2008 Çarşamba

Avukatı Filiz Esen, eski Jandarma Genel Komutanı, emekli Orgeneral Şener Eruygurun dramını dünkü Vatan gazetesinde anlatmış.

67 yaşındaki Eruygurun, Ergenekon davasından sanık olarak tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevine konulduğunu, 17 Eylül 2008 günü, kaldığı hücrenin merdivenlerinden düşerek beyin kanaması geçirdiğini, Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesinde uzun süren koma döneminden sonra, kısmen iyileşir gibi olduğunu biliyoruz.

Kısmen iyileşir gibi sözcüğü ne anlama geliyor? Emekli Orgeneral, hücresinin merdivenlerinden düşüp de boyun kemiğini kırmadan önce de yaşının verdiği kimi rahatsızlıklardan şikâyetçiydi. Avukatı o şikâyetlerini gerekçe göstererek tutukluluk durumuna son verilmesini istemiş, ama yargıyı inandıramadığı için, salıverilme isteğini kabul ettirememişti.

Ta ki, Eruygur, o talihsiz düşme olayı yüzünden komaya girip, apar topar hastaneye kaldırıldıktan beş gün sonra, Kocaeli Savcılığının başvurusu üzerine Paşanın tutukluluk halinin kaldırılmasına karar verilmişti.

 

Merdivenden düşme mi? Düşürülme mi?

Bu kararın sadece kâğıt üzerinde kaldığını, “bilinci gidip gelen Eruygurun bazen eşini bile tanımakta güçlük çektiğini Filiz Esenin açıklamalarından öğreniyoruz.

Avukatın anlattıkları bu kadar da değil. Şu anda tedavisi Haydarpaşa GATA Hastanesinde süren eski Jandarma Genel Komutanı, kapıda kendisini korumakla görevli olan jandarmaları gardiyan zannediyor, ..ve onlardan çok korkuyormuş!

Avukatının dehşete kapılarak okuduğum bu son gözlemi, Eruygurun geçirmiş olduğu merdivenden düşme olayını, bir kazadan daha çok, kendisinin itilmiş olması kuşkusuna bağlayan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancının beş gün önceki açıklamalarını çağrıştırdığı için, bugünkü yazının konusu oldu.

Prof. Dr. Fincancının halen Silivride devam eden Ergenekon Davasında müdahil olma isteğinin kabul edildiğini biliyoruz. Ancak, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon haklarında gözaltına alındıkları tarihten bugüne kadar hâlâ niçin ve ne ile suçlandıklarını anlatan bir iddianame hazırlanmadığı için, dava da açılmış değil.

Bu nedenle de, profesör Fincancının müdahale isteğinin bu yüzden Silivride süren duruşmalarda yürürlüğe girmesi olanak dışı olacaktır.

Avukat Filiz Esenin açıklamasındaki o dehşet verici iddiaya tekrar dönelim ve bilinci zaman zaman gidip gelen Eruygurun kapısında kendisini korumakla görevli olan jandarma görevlilerini gardiyan zannettiği için, onlardan çok korktuğu tümcesinin altını kırmızı bir kalem ile çizelim.

 

‘Yaşaması bile mucize’

Avukatın açıklamalarına göre doktorları, yaşamasını bile bu aşamada bir mucize olarak gördükleri hastanın kendisine ne zaman gelebileceği konusunda bir şey söyleyemiyorlarmış.

Koskoca orgenerali korkuya düşüren gardiyan olayının nedenini, toplum olarak öğrenebilmemiz için Adalet Bakanı ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısının açacakları kovuşturmaya ihtiyacımız var.

Şener Paşa, Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki odasının kapısında kendisini koruma amacı ile bekletilen jandarmaları gardiyan sandığı için niçin korkuyor?

Yoksa 17 Eylül günkü merdivenden düşme olayına bir baş dönmesi değil de bilinmeyen ellerin itip kakması mı neden oldu?

Adli Tıp Uzmanı Şebnem Fincancının kuşkuları gerçekleşiyor mu?

Faks: 0 216 302 82 08

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları