TBMM'nin Yeni Başkanı

05 Temmuz 2011 Salı
\n

Bazı kişiler vardır. Yüz yüze gelip konuşmasanız da adını duymak bile istemezsiniz. Neden istemediğinizi de, bırakın başkalarına, kendinize bile anlatmakta güçlük çekersiniz. Başka bazılarını ise yakından görmemiş, görüşmemiş olsanız bile, sıcak ve güven verici bulursunuz.

\n

Cemil Çiçek, bu ikinci kesimde yer alanlardandır. O nedenledir ki, 1982den bu yana kesintisiz devam eden Yozgat Milletvekilliği ile politik yaşamına Anavatan Partisinde başlamış, Özalın ölümünden sonra kan kaybına uğrayan ANAPın yerini alan Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucuları arasında da yer almıştır. Milletvekili seçildiğinden bu yana hep kamuoyunun önünde olan isimlerden birisi olan Çiçekin, kimse hakkında kötü söz söylediği duyulmamış, tam aksine görüşmeci ve arabuluculuğu ile tanınmıştır.

\n

Çabuk hiddetlenen bir genel başkanın, Erdoğanın çevresini kırıp dökmesine karşı yukarıda saydığım özellikleri ile Cemil Beyin, AKPnin oksijen deposu olduğu da söylenebilir.

\n

Bu özelliklerini yakından bildiği için AKP lideri, yeni parlamento döneminde Cemil Çiçeki TBMM Başkanlığı için aday göstermek amacıyla kurmaylarına yaptırttığı nabız yoklamasından hem de gecikmeyen olumlu yanıtlar alınca, bugün başlayacak olan seçim turlarının fazla uzamayacağı söylenebilir.

\n

Çiçekin başkanı olduğu bir Mecliste CHPnin sürdürdüğü boykot da öyle tahmin etmek isterim ki fazla uzun ömürlü olmayacaktır.

\n

***

\n

Sevgili okurlarım,

\n

İzin verirseniz on gün kadar yazılarıma ara vererek Ege kıyılarında dinlenmek istiyorum.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları