Dereyi Görmeden....

25 Mart 2013 Pazartesi

Kendi kendine gelin güvey olmak deyişinin cuk oturduğu bir döneme, medya zoruyla sokulmak istendiğimizi sanıyorum.

\n

Söze bir mesaj dinledim hayatım değişti diye başlanmasa da terör saldırılarının tümüyle bittiğine ilişkin yorumlardan geçilmiyor.

\n

Terörün sona erdirilmesinin sağlayacağı oylar nedeniyle iktidar partisinin yaratmak istediği ortam; sosyal açıdan yanlış olsa da ülkemizdeki yerleşik siyaset açısından abes bulunmayabilir.

\n

Aynı yayın organının bir bölümünde bu hava yansıtılırken hemen yanındaki bölümde, pembe beklentilerin tam zıddı olan ve aba altından sopa göstererek Türkiyeye dayatılan koşulları okuyup dinlemek normal sayılır duruma geldi.

\n

***

\n

Terör örgütünün bir numarası olan mahkûm Öcalanı Türkiyenin neredeyse 1 numarası konumuna getiren sürecin, başarılı olduğu doğru ama kimin başarılı olduğunu söylemek şimdilik olası değil.

\n

Diyarbakırdaki Nevruz etkinliğinde katılımcıların attığı Öcalana özgürlük, Kürtlere statü söylemleri, Öcalanın iletisinin öteki yüzünü de ortaya koyuyor.

\n

İktidar partisinin verdiyse bile bilmediğimiz ödünlerinin neler olduğu da kısa süre sonra sır olmaktan çıkacaktır.

\n

İlk kez Cumhuriyet Halk Partisi tarafından dile getirilen akil adamlar önerisinin reddedilmesine karşın Öcalan önerdiğinde tartışmasız kabul edilmesi ve uygulanmaya konulacağının açıklanması, üzerinde önemle durulması gereken başka bir noktadır.

\n

***

\n

PKKnin muhatap olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini almaya çalışması, iktidarın yol haritasının da mihenk taşına vurulmasının önünü açacaktır.

\n

Öcalanın önerilerinin Kandildekiler tarafından kayıtsız koşulsuz kabul edildiğine ilişkin yorumlar da gerçeği yansıtmaktan uzak kalmaktadır.

\n

Karayılanın şu açıklaması pazarlık aşamasının düzeyini de göstermektedir:

\n

Geri çekilmeye ilişkin olarak da; eğer Türk devleti, hükümet ve parlamento sorumluluğunu yerine getirir ve geri çekilmeye ilişkin gerekli kararları alırsa, gerekli kurum ve komisyonları oluşturursa, geri çekilmenin zeminini eğer oluşturursa biz onu da yerine getireceğiz.

\n

Şimdi bu zeminin oluşturulmasını bekliyoruz.

\n

***

\n

Dereyi görmeden paçaları sıvamanın daha hangi zararlarını göreceğiz bakalım...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları