PKK Değirmeninin Suyu Nereden Geliyor

14 Eylül 2015 Pazartesi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) rüşvet, yolsuzluk ve ayrımcılık, kara para ile insan hakları ihlallerine ne denli duyarlı olduğunu yakından biliyoruz.
12 Eylül’deki genel kurulda bu konulardaki eksikliklerini daha kolay gidermek için tüzüğünü değiştirerek insan hakları ile çevre, şehir ve kültürden sorumlu iki genel başkan yardımcılığı, üstüne de Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturdu.
Genel kurul haberlerinin de yer aldığı gazetelerde, AKP’nin emrindeki kamu görevlileri ile belediyelerin insan haklarına, çevre ve şehircilikle kültüre ilişkin olumsuz haberlerin de yer almış olması, vitrine karşın uygulamaların sürdüğünü ortaya koyuyor.
Özellikle de insan haklarının olmazsa olmazı olan halkın bilgilenme hakkına yönelik saldırının önünde görünen milletvekilini, genel kurulun divan listesine koyması ve oybirliği ile seçilmesini sağlaması, partinin değişmez kimliğini gösteriyor.

***

İktidar, “Ne istediler de vermedik” sürecinde Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde terör örgütü iddiası ile yargılanan Cemaat ile liderini ipten almayı başarmıştı.
17-25 Aralık sürecinde işler tersine dönünce terör örgütü yaratmak için bu kez kendisi harekete geçti.
Henüz tanımı yapılıp suçları belirlenemeyen terör örgütüne yapılan katkıları mercek altına aldı. (!)
Kurban bağışı yapanlar bile gözaltına alındı. Eğitim kurumlarının para trafiği birkaç kez denetlendi.
Cemaate yakın holdingler didik didik arandı.
Yasaya aykırı olduğu ileri sürülen aramalardan Bugün gazetesinin Ankara Bürosu da nasibini aldı.
Fethullah Terör Örgütü iddiası kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da üzerine düşeni yerine getirmeye çalışıyor. (!)

***

Ama yıllardır Türkiye’nin başına bela olmuş bir terör örgütü var: PKK. Yaptıklarını, vergi bile topladığını bir yana bırakalım.
Her türlü silahı, mühimmatı ve patlayıcıları var.
Bunların hangi paralarla alındığı bilinmiyor. Kimileri sermayenin, uyuşturucu kaçakçılığından, tehditle sağlanan bağışlardan, destekçisi yabancı örgüt ve kurumlardan sağlandığını söylüyor.
Parasal hareketlere çok duyarlı (!) olan iktidar, MASAK’a “Şunu da bir araştırın bakalım” demiyor.
Terör örgütü kavramı, yurdun pek çok yerinin yakılıp yıkılması, asker ve polis şehitlerin her gün artarak toprağa verilmesine karşın, kendi yaratmaya çalıştığı örgütle sınırlı sayılıyor.
Bulunan 60 ton patlayıcının yurda nasıl sokulduğunu, peynir ekmek gibi harcanan, nice canlara mal olan PKK silah ve mühimmatının nasıl alındığını araştırmak, parasal destek sağlayanların peşine düşmek nedense akıllara gelmiyor.
İktidar partisi şimdilik oy oranını arttırmakla meşgul!

***

Yılbaşından bu yana, kaynağı belirsiz 9.5 milyar doların girdiği bir ülkede, düşman bellenenlerin faturalarını denetlemek ve bağırıp çağırmaya dense dense “opera komik” denilebilir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları