Yanlışlar Sürerken...

06 Eylül 2012 Perşembe
\n

\n

Bölücü terör örgütünün eylemleri, örneği bugüne kadar görülmemiş bir boyuta taşındı.

\n

Hem eylem sıklığı hem de şehit ve gazi sayılarındaki artış, mücadelenin gereği gibi sürdürülemediğini gösteriyor.

\n

Uygulanan politikalara bakınca, önlenmesi de giderek zorlaşıyor. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı yanlış üstüne yanlış yapma konusunda sanki büyük bir çaba gösteriyormuş görüntüsünü yaratıyor.

\n

***

\n

En küçük bir olumsuzluğun önlenmesi bile, nedenini açık seçik saptama ve mümkün olduğunca toplumdan soyutlayacak uygulamaya geçilmesiyle sağlanabilir.

\n

Oysa bugün tam tersi yapılıyor. Çeşitli kızgınlıkların da etkisiyle yapılan yasa maddeleri yüzünden terör tanımı tam bir yozlaşma sürecine sokuldu.

\n

Bu iktidarın atadığı ve uzun bir süre ülkenin korunması için görev yapan Genelkurmay Başkanının bile terörist sayıldığı bir ülkede terörle mücadele edildiğini söyleyebilmek zorlaşıyor.

\n

Emekli kuvvet komutanlarının yanı sıra yüzlerce emekli ve muvazzaf subayın da aynı konuma düşürülmesi, bu gerekçelerle de tasfiye edilmeleri, yanlışlığın bir başka boyutunu oluşturuyor.

\n

Eline kalem dışında bir şey almamış yüzlerce gazeteci ile bilim insanından yaratılan teröristler de örneği bugüne kadar dünyada yaşanmamış bir terörle mücadele biçimini oluştururken Türkiyeyi teröristi en çok ülke durumuna da getiriyor.

\n

***

\n

Bu durum yetmezmiş gibi, siyasal iktidarın sözcüleri bölücü terör örgütünü halktan soyutlayacak yerde, halk arasında yaygınlaştırmanın yolunu tercih ediyorlar.

\n

İktidarın yaptığı kimi girişimleri eleştirmek, bölücü terör örgütü destekleyiciliği ile eşdeğer tutuluyor.

\n

Son örnek “4+4+4” olarak simgeleşen yeni eğitim düzeninin uygulayıcısı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerden geldi.

\n

66 aylık çocukların okula başlatılmasına karşı çıkan eğitim uzmanları ile velileri suçlarken, Akşam gazetesinde yayımlanan söyleşisindeki şu cümleleri dikkat çekiyor:

\n

Biz istemiyoruz ama vatandaşlar 60 aylık çocuklarını bile okula göndermekten yana. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı. Çocuklarımızı erken yaşta okula alıp Türkçe öğreteceğiz. Rapor dahi almayındiyenler PKK yanlıları. Bunu önlemek istiyor. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor.

\n

***

\n

AKPlilere göre, yaptıklarına karşı çıkanların tümü ya PKK yandaşı, ya da ne demekse, laikçi.

\n

Terör cephesini büyütmek ama silahlı terörle mücadeleyi aynı düzeyde tutmak, bakalım daha ne kadar sürecek...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları