Şehriban Kıraç

Ar-Ge kardeşliği

14 Nisan 2012 Cumartesi

Avea ve dünyaca ünlü ABD’li Massachusetts Institute of Technology (MIT), sınırları aşan hedeflere birlikte ulaşmak için “Ar-Ge kardeşliği”ne imza attı. İşbirliğiyle MIT’nin Boston’daki üssüyle, Avea’nın İstanbul-Ümraniye’deki Teknoloji Merkezi arasında bilişim köprüsü kuruldu.

MIT Mobile Experience Lab’de yapılan “Design Without Boundaries” araştırma dersine de sponsor olan AveaLabs; MIT’nin bilgi, birikim ve deneyimlerini Türkiye’ye taşırken, Avea’nın Ar-Ge’deki gücü de uluslararası alana taşındı. Ümraniye’deki AveaLabs’deki Ar-Ge çalışmalarına yön vermesi planlanan ve Türkiye’yi dünya GSM liginde üst sıralara taşıyacak ekosistemin oluşumuna destek verecek proje ile ortak araştırmalar ve yeni fikirler geliştirilecek.

İki kurum arasındaki anlaşma, Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ve MIT Direktörü Dr. Federico Casalegno’nun katılımıyla Amerika’nın Boston şehrinde imzalandı. İmza töreninde konuşan Akdemir, Avea’nın MIT işbirliği ile, teknolojide yeniliklere imza atmaya devam edeceğini ve kurulan bilişim köprüsüyle Türkiye’nin teknoloji geleceğinin daha verimli şekillendirilmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. Casalegno da MIT Experience Lab ile AveaLabs’in büyük ölçüde birbiriyle örtüşen iki kurum olduğunu belirterek, “Birlikte verimli sonuçlar elde edeceğiz” dedi.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları