Şehriban Kıraç

Hızlı internette 'Deli Dumrul' vergisini kaldırın

29 Kasım 2012 Perşembe

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, özellikle belediyelerin, fiber hızında internetin yaygınlaştırılması için operatörlere izinler konusunda zorluk çıkardığını ve farklı tarifeler uyguladığını söyledi. Erkan belediyelerin geniş bant internet altyapısı için aldığı geçiş hakkı bedellerini de “Deli Dumrul” vergisine benzetti.

Brüksel’deki Avrupa Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği (ECTA) Düzenleyiciler Konferansı’na katılan Murat Erkan, Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün üzerinde çalıştığı “Geçiş Hakları Yönetmeliği”nin sektör açısından kritik önem taşıdığını kaydederek adil rekabet ortamı istediklerini vurguladı. Erkan, “1.6 milyar TL yatırım yaptık. Bu yatırım bu ülkeye yapılan bir yatırımdır. Ülke kaynakları sonsuz değil. Ben Kayseri’de yatırım yapmışsam diğer işletmeci benim altyapımdan yararlanmalı. Başka bir operatör Denizli’de altyapı kurup ben de onun altyapısından yararlanabilmeliyim” dedi. Elektronik Haberleşme Kanunu kamunun tüm şirketlere eşit olunması gerektiğini içerdiğini anlatan Erkan, “Belediyeler, Ulaştırma Bakanlığı önümüzü açmalı” açıklamasını yaptı.

4 yılda 1 milyon 200 binden fazla haneye dünya standartlarında fiber internet hizmeti verebilir durumda olduklarını anlatan Erkan, yıl sonuna kadar bu rakamı 1 milyon 300 bine taşıyacaklarını anlattı.
    



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları