Şehriban Kıraç

Windows 7 ile PC hayatı kolaylaşacak

26 Ekim 2009 Pazartesi

Microsoftun aylar öncesinden tartışılmaya başlanan ve daha piyasaya çıkmadan popüler olan yeni işletim sistemi Windows 7 PC kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak. Geçen hafta tüm dünya ile aynı anda Türkiyede satışa sunulan Windows 7 yüksek hız konusunda da ön plana çıkacak.

Windows 7, Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate olarak 4 ayrı sürüm halinde raflardaki yerini aldı. PC kullanıcılarının daha çok Home Premium ve Professional versiyonlarını tercih etmeleri bekleniyor.

Selefi Vistanın yerden yere vurulan eksikliklerinin giderildiği ve üstüne pek çok yeni kullanıcı dostu işlevin eklendiği duyurulan Windows 7nin ekonomik durgunluğa karşın yüksek talep görmesi bekleniyor. Windows, Sınırsız Yaşam sloganıyla satışa sunulan Microsoftun yeni nesil işletim sistemiyle Aramaile Başlatmönüsünden birkaç sözcük girerek bilgisayardaki belgelere, e-postalara, şarkılara ya da herhangi bir dosyaya ulaşıp yeri saptanabiliyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Windows 7nin kullanıcıyla buluşmasının tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek Windows 7, gerek bireysel kullanıcıların, gerekse kurumların verimliliğini arttıracak teknolojiye sahip. Ağ ortamındaki bilgisayarları ve cihazları tanıyarak iletişimin merkezi olurken kullanıcıların bilgiye ulaşmasını hızlandıran arama özellikleriyle günlük işlerin hızlı bir şekilde halledilmesini sağlayacak dedi.

Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları iseWindows 7 Home Basic için 123 dolar, Windows 7 Home Premium için 145 dolar, Windows 7 Professional için 236 dolar ve Windows 7 Ultimate için 250 dolar.


Neler getiriyor?

Gelişmiş görev çubuğuyla dosyaları açıp bilgisayarınızda daha hızlı gezinebilirsiniz.

Jump List ile düzenli olarak kullandığınız dosyaları yalnızca 2 tıklamayla açabilirsiniz.

Açık pencereleri yeniden boyutlandırmak ve düzenlemek için yeni yollar da sunuyor.

Uyku modundaki sistem uyandırılırken daha çabuk harekete geçerek, komutlara daha hızlı cevap verebiliyor.

Kullanıcı hesabı kontrolleri, bilinmeyen bir program çalıştırılmak istendiğinde kullanıcıyı uyararak bilgisayarın kötü niyetli yazılımlar tarafından zarar görmesini engeller.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları