Selçuk Erez

Bizi Haitililer kurtaracak!

01 Aralık 2016 Perşembe

Ekonomik durumumuz iyi değil: 2023’te dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olacağımız ileri sürülürken bu hafta dolara karşı parası, değerini en çok yitiren ülke ilan edildik.
Birçok kentimizin caddelerinde “satılık” ve “kiralık” evlerin sayısı giderek artıyor. Yunanistan iflasa sürüklenirken Atina’nın ve Selanik’in caddelerinde manzara böyleydi: Paraya sıkışan satıyor ya da kiralıyor ama ne alan var ne de kiralayan.
Avrupa ile ilişkilerimiz berbat: Avrupa Parlamentosu Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasına karar verdi. Avusturya Parlamentosu da Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması yönünde bir karar almış.
Suriye de karışık: “El Bab’da, Mınbiç’te etkin olacağız, Musul’a varacağız” diyorduk ama oradaki toz duman yığınından hâlâ çok çelişik haberler geliyor.
Ne oluyor? Daha fazla güçlenmemizden korkan Batılı emperyalistler el ele vermiş başımıza çorap mı örüyorlar? Bize dost gibi görünenler, Putin ile gizlice anlaşıp canımıza okumak mı niyetindeler? Yoksa bunlar geçerli değil de hükümetimiz mi çok beceriksiz?
Bütün bu sorulara doğru cevap veremez, işlerimizin neden iyi gitmediğini anlamazsak bu girdaplar bizi alıp götürecek.
Edindiğimiz kesin bilgilere göre bizi yönetenlerin bu hususlarda hiçbir yanlışı bahis konusu değildir ve işin aslı, bize birileri tarafından kem gözlerle bakılmış, böylece nazar değmiş olmasından ibarettir!
Bizimle yakından ilgilenenlerden mavi gözleriyle yan bakabilecekleri sıralarsak Beşşar Esad, Putin ve Merkel, sinsi bakışlarıyla ilk üçe rahat girerler. Cumhurbaşkanımız, 2004 Eylül’ünde Esad, 2016 Ağustos’unda Putin, Eylül’ünde de Merkel’le görüşmüştü.
İşler, epeyi bir zamandır iyi gitmiyordu ama biz, Merkel’le yapılmış şu en son görüşmenin ardından hızla yokuş aşağı gitmeye başlamadık mı? Demek ki nazarın kaynağı kimdir? Sayın Merkel’dir!
Öyleyse kurtulmamız için nazarı ve buna eşlik eden büyüyü bozmak gerekir: Hemen Saray’da tuz kavurmalı, Meclis’te alternatif tıp profesörlerine kurşun döktürmeli ve Haiti’den yetkin uzmanlar getirtip bir Vudu ayini düzenlemeliyiz.
İlk dolunayda yapılacak bu ayinde kendinden geçecek olan Haitililer, nazarın çözülmesi için 9 tavuk kesip “Elem spiess zu schlecten Augen terefiş” yani “Elem terefiş kem gözlere şiş!” duasının Almancasını okuyarak Merkel’i temsil eden irice bir “Sahnemeerettich” yani hardal ile yoğurarak pişirilmiş yaban turpunu yedi kez şişleyeceklerdir.
Kabahatımız, selameti nerede arayacağımızı bilmemek, Haiti’ye koşacağımız yerde Şanghay’lara başvurarak zaman yitirmiş olmaktan ibarettir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları