Selçuk Erez

Dindar nesil mi?

03 Mart 2016 Perşembe

Hep söyler, tekrarlardı: “Dindar nesil yetiştireceğiz!”
Böyle dindar olup da ne yapacak yeni nesiller?

Saldıracak Suriye kalmadı; yetiştireceğiniz dindar nesil hangi ülkenin içişlerine burnunu sokacak, nereyi altüst edecek? Hangi ülkenin başkanına gün aşırı haddini bildirecek, dindar yeni neslin başkanları, başbakanları?
Yeni dindar neslin Diyanet önerileri eskilerine mi benzeyecek? Erkekleri, çocuklarına şehvet duyup karısından boş düşmemek için kızlarını öpmeyecek hatta görmeyecekler mi? Nişanlılar el ele gezmesin diye yeniden fetva mı yayımlanacak yoksa kanun hükmünde kararname mi çıkaracak?
İçinde cinsellik kokan satırlar var diye “Entarisi ala benziyor / Şeftalisi bala benziyor”u söyleyemeyecekler mi? Sonra, “Oy farfara farfara...” ya da “İndim derelerine...” de mi sansürlenecek? “Halime’nin samanlıktır sarayı”nı nasıl söyleyecek dindar yeni nesiller? “Saray” lafı Halime’nin para biriktirmesinin müstehcen yollarını çağrıştırdığından mı yasaklanacak? Lafın kısası, dindar yeni nesillere “Halk türküleri söylemeyin!” mi diyeceksiniz?
Sadece sanat müziği mi dinlenecek? Ama hicaz makamı da cinselliği uyarıyormuş. O zaman ne yapacak zavallılar?
Sizin “nesil” orman bırakmadı; memlekette otu yolunmamış vadi kalmadı. Yeni dindar nesil, balkonlardaki saksılara mı tüy dikecek?
Güneydoğu’da kaç Kürt kaldı? Hangi bölgede bitmez tükenmez sokağa çıkma yasakları ilan edecek, neresini kalbura çevirecek yeni dindarlar?
Baraj altında bırakılmamış ya da restorasyon yapıyoruz denerek kuşa çevrilmemiş eski eser mi kaldı? Dindar yeni nesiller Miniatürk’ü mü TOKİ’ye devredecek?
Dindar yeni nesiller de dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş oranlarda vergi mi alacaklar her şeyden? Vergiye tabi olmayan nesne kalmadı; köprüde balık tutanlardan, yağmursuz havada çocuk gezdirenden de mi vergi alacaklar? Hıçkırık vergisi, kedi besleme vergisi?
Gençlerin yeni şeyler tasarlayabilmeleri, icat edebilmeleri için her şeyi, hatta dini bile sorgulayabilecekleri bir ortamda yetişmeleri, “Şu dine bu kadar uyacaksın! Bunları yapacaksın!” gibi kurallarla sınırlanmamaları gerektiğini bilmiyorsunuz galiba.
Düşüncelerine sansürler, ambargolar konduğunda insanların güdükleştiklerini ne zaman öğreneceksiniz?
Yeni neslin gençleri, bugüne kadar yapılanlardan başka şeyler yapmasınlar mı? Hastalıklara çare bulmayı, yabancı ülkelerde oynanan oyunlar yazmayı, uçakları ucuz uçuracak yeni yakıtlar geliştirmeyi vb. dün yaptığı gibi yarın da mı hep o dini yarım gâvurlara nasip etsin Cenabı Hak?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları