Ateşi Kanla Tutuşturmak!..

22 Kasım 2012 Perşembe

Bir büyük felakete, bir kan ve ateş denizine doğru adeta koşar adım gidiyoruz...

\n

- Üstelik hem içerde, hem dışarıda!..

\n

Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, özellikle son sıralarda, neredeyse iki sözünden birinde savaşa hazır olduğumuzutekrarlıyor. Sonuna bir barış içineklemesi yapmayı da ihmal etmiyor tabii!..

\n

Aynı Başbakan, daha düne kadar, adını bile anmaktan kaçındığı terör liderinin, açlık grevlerinin bitmesinde etkili olduğunu açıklamaktan kaçınmıyor... Kurmaylarının İmralı ile görüşmeler süreceksözlerini de hesaba katarsanız, artık devletin karşısında müzakere adına yalnızca tek bir muhatap kaldığını, bu kişinin de İmralıdaki muhterem olduğunu, bu durumun adeta kanırtılarak yaratıldığını düşünmez misiniz?!..

\n

- Şu büyük oyuna bakın!..

\n

***

\n

Gelin başımıza örülen çoraplara önce içerden bakalım...

\n

Son bir yıldır yaşanan, açlık grevleriyle zirveye ulaşan tüm gerginliğin, aslında ilmek ilmek örülen bir senaryo olduğu, görmesini bilenler açısından tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı!.. Ana amaç son derece basitti:

\n

Abdullah Öcalanın akan kanın durması için tek ve biricik muhatap olduğunu özellikle Türk halkının beynine yerleştirme operasyonu!..

\n

İmralının bir yılı aşkın süre tecrit edilmesi, PKKnin ilk bakışta intihar anlamı taşıyan vur-kalsaldırılarına girişmesi, şehit sayısının giderek artması, art arda gelen KCK tutuklamaları, yapılan sert ağız dalaşları(!) BDPnin süreç içinde muhatapolmaktan giderek uzaklaşması, senaryonun olmazsa olmaz adımlarıydı...

\n

- Ve son sahne açlık grevleriydi!..

\n

Grevler başladı, yayıldı, binlerce kişiyi kapsadığı söylendi... Ardından ölüm orucuna döndüğü belirtildi.. 50nci günden itibaren her an ölüm olabilir denildi. Hemen herkes devreye girdi,Anadilde Savunma Hakkı Yasa Tasarısıkomisyona havale edildi... Ama açlık grevleri kesintisiz devam etti...

\n

Taa ki, kardeş Öcalanın İmralı ziyaretinde bulunması ve ardından, Ağabeyim açlık grevlerinin durmasını istiyor açıklamasını yapana dek...

\n

- Grevler bıçak gibi kesildi!..

\n

Vee, Öcalan tek muhatap olarak yıldızlaşıverdi... Ne güzel senaryo değil mi?!.. Bu, aynı zamanda perde arkasında uzun süredir bir sürü Oslo görüşmesi yapıldığı, hatta sonuçların bile kararlaştırıldığının kanıtıydı aslında!.. Hangi sonuçlar mı?.. Yeni Belediye Yasasına bakın, Güneydoğuda büyükşehiryapılan illere odaklanın, neyin ne olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz:

\n

- Eyaletler sistemine geçiş tabii!..

\n

Şimdi sırada yine İmralı emriyle akan kanın durmasısüreci var... Böylece akil adam postuna iyice büründürülecek olan sayın kılıklı Abdullah Bey, öce ev hapsine ardından da özerkleştirilmiş yuvasına uçacak, göreceksiniz... Nereden mi biliyorum?..

\n

- Tayyip Bey,asla ev hapsine çıkamazdemişti ya, oradan!!!

\n

***

\n

İçeriyi tetikleyecek dış felaketlere gelince...

\n

- Irakta merkezi yönetim ile Kürt yönetimi arasındaki gerilim neredeyse sıcak çatışmaya dönüşmek üzere. Hatta Tikritte çatışmaların başladığı ileri sürülüyor. Musul ve Kerkük petrollerine adeta el koyan Barzani Yönetimi, bunu Irakla bölüşmeye yanaşmadığı gibi, uzlaşma çabalarına da karşı koyuyor. Ben senaryonun sonu olarak, Türkiyenin Kürt bölgesi hamiliğinesoyundurulacağını düşünüyorum, ABD planı bu!

\n

- Suriyede ise hemen sınırımızın dibinde PKK uzantısı Kürt gruplarla Özgür Suriye Ordusu denilen çapulcular çatışıyor. Nereden baksanız kırk katır mı, kırk satır mı? durumu yani!..

\n

İşte böylesine bıçak sırtı bir gündemde ülkenin Başbakanı, sözüm ona İsrailin Gazze saldırısına karşı efeleniyor!.. Aslında yapacağı şey pek basit: İran saldırısına karşı İsraili koruma altına alan Malatya Kürecik üssünü kapatmak!.. Ayrıca merak buyurmasın, orada füze bulunmadığını biz de biliyoruz!.. Kürecikin görevi olası füze saldırılarını anında imha edilmesi için haber vermek!..

\n

- Hadi aslan Başbakan, arkandayız!..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları