Cemaat Tayyip Bey'i Artık Sevmiyo!..

05 Ocak 2012 Perşembe
\n

Hayatımızdan çok şeyler çalan 2011, son gününde hiç unutulmayacak, unutulamayacak bir olayla çekip gitti. Uluderede çoğu çocuk yaşta 35 yurttaşımızın Türk jetlerinin bombalaması sonucu feci şekilde ölümü, 2012ye de damgasını vuran bir büyük trajedi olarak gündemin ilk sırasında tartışılmaya devam ediyor.

\n

Günlerdir Uluderede ne oldu?tartışmaları sürüyor... Hata mı yoksa komplo musorusu gündemi sarsmaya devam ediyor. Siyasetin zirvesi bu sorunun kavgasını yapıyor. Ancaaak, bütün bu toz dumanın arasında, Uluderede yaşanan elim olay, görmesini bilenlere çok yaşamsal bir görüntü de sunuyor:

\n

- Tayyip Beyle cemaat giderek birbirinden uzaklaşıyor!..

\n

***

\n

Önceden de işaretler vardı ama ilk önemli ayrılık şike yasasında görülmüştü..

\n

Başta Fethullah Gülenin sözcüsü olarak gösterilen Hüseyin Gülerce, Zaman gazetesinin kalemşorları ile cemaata duygusal bakımdan bağlanan liberal zevat, Cumhurbaşkanı Gülün yasayı geri göndermesini alkışlarken, Tayyip Beyin hasta yatağından Tek kelimesine dokunulmadan geri gönderilecek çıkışıyla morarmış ve tehditkokan yazılar kaleme almışlardı!..

\n

Ancak bu kez ayrı düşüşçok sert ve pek hakaretamiz oldu!.. Cemaatçi arkadaşların ve kuyrukçu liberal arkadaşların bileti Milli İstihbarat Teşkilatına kesmesi ve inceden inceye kurum içinde operasyon istemesi karşısında Tayyip Beyden öylesine bir sert karşılık gördüler ki, neye uğradıklarını şaşırdılar. Zaman gazetesinde İhsan Dağı, Anlaşılan Ak Parti, devleti dönüştürürken kendisi de eskisi gibi kalmamış... Gücünü ve meşruiyetini devletle olan mesafesinden alan parti, bugün devletleşiyor görüntüsü veriyor... diye keskin bir yazı döktürdü örneğin... Cemaatin her türden desteğiyle ayakta duran The Tarafın başyazarı, Başbakana yönelik ağır yazılar kaleme aldı... Aynıgazetenin, cemaat dergisinden aparttığıbavulcumuhabiri, önce Kasımpaşalı başbakandan mı korkacağımdiye diklendi, ardından özür diledi!.. Kısacası, cemaat ve kuyrukçuları ile Başbakanın arası hiç de iyi görünmüyor...

\n

- Bakalım üçüncü virajda neler olacak?.. Hızla oraya doğru gidiliyor da!..

\n

İzmir Yanıtını Mutlaka Verecek!..

\n

Başından beri hiç hazzetmediler!..

\n

Sürekli kaybetmeyi ise hiç mi hiç yediremediler!.. Genel seçimlerde, yerel seçimlerde akla hayale gelmeyecek yollar denediler; paralar saçtılar olmadı, ilçelerin sınırlarıyla, seçmen profilleriyle oynadılar, ters tepti...

\n

İzmir halkına ters gelmeyecekvitrinadaylar bulup öne sürdüler, yine yemedi!.. Öyle ki, AKP büyükşehir adayı zat-ı muhterem hiç sıkılmadan, Valla billa gençlerin el ele dolaşmasına, sarılmasına karışmicaz! bile dedi, sonuç yine fiyasko!.. Hırslandılar, o güzelim kentin insanlarına gâvur bile dediler, seçimde bütün ilçeleri verdiler!..

\n

Sonra ne oldu? Genel seçimlerin hemen öncesinde Büyükşehir Belediyesi polis tarafından basıldı, insanlar gözaltına alındı, uzun süre hapislerde süründürüldü. Ama İzmir halkı, başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere çalışanların arkasında durdu. Önceki gün bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı sorguya çağrıldı. Tam 5.5 saat ifade verdi. Çıkışta her zamanki o şahane nezaketi ve kararlılığıyla Gereken cevabı verdik, çalışmaya devamdedi!..

\n

Biliyor musunuz, Kocaoğluna ve arkadaşlarına neler sorulmuş?.. Örneğin O sanatçıya neden konser verdirdinizdiye sorulmuş!.. Ya da Manisadaki bir köylü kooperatifinden satın alınıp 24 Kasımda öğretmenlere dağıtılan atkı ve şallar ile ilgiliNiye ihale yapmadınızsorusu yöneltilmiş!.. Yasada ihale zorunluluğu olmadığını, alınan yerin bir üretici kooperatifi olduğunu bilmiyorlarmış herhalde!.. İhale yasasının AKP döneminde en az 17 kez değiştiği, AKPli büyükşehir belediyelerinin eş dosta leblebi gibi ihale dağıttığı, en son Elazığ Büyükşehir hakkında dava açıldığı ortadayken, güzel soru gerçekten!..

\n

Son iki tespit: Öncelikle Aziz Kocaoğlu tanıdığım en dürüst insanlardan biridir, çamur atmakla kirletemezsiniz...

\n

- İzmirin gâvur halkı AKPye o güzelim kenti teslim etmez!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları