Hadi Geçmiş Olsun!..

04 Ağustos 2011 Perşembe
\n

\n

Galiçyayı bilir misiniz?..

\n

Polonya ile Ukrayna arasında bir bölgenin adıdır. Osmanlı zamanında Lehistan olarak da bilinirdi... Ama Birinci Dünya Savaşı sırasında Macaristan sınırları içindeydi. 1945te, 2. Dünya Savaşının sonunda galiplerin iradesiyle sınırların yeniden düzenlenmesi sonucu Macaristandan koptu... Daha doğru bir deyişle koparıldı, çünkü yeni efendiler öyle uygun görmüştü!..

\n

Peki, bizimle ne alakası var, diyeceksiniz. Aslında olmaması gerekirdi!. Dünyaları fetheden Osmanlının bir gün dahi işgalinde kalmayan, toprağı olmayan Galiçyanın bizi hiç mi hiç ilgilendirmemesi gerekirdi.. Ama biz orada savaştık!. Enver Paşanın teklifi, Alman Genelkurmay Başkanı General Falkenhaynın kabulü ile 1916 yılında Türk askeri Galiçyada Ruslara karşı Almanya için savaştı

\n

- Galiçya topraklarında 10.500 Mehmetçik yatmaktadır!..

\n

***

\n

Biz Korede niçin savaştık bilir misiniz?

\n

- Amerika Birleşik Devletlerine şirin görünüp NATOya girebilmek için!..

\n

Elhak, başarılı da olduk! 5000 kişilik bir Türk tugayı, hayatında görmediği, bilmediği, dünyanın öbür ucundaki Koreye gitti, öldü ve biz NATOya kabul edildik!..

\n

Bilir misiniz, 24 Kasım 1950de Kunuri cephesinde, Çinliler müttefik kuvvetlerin ardına sızmış, durumu anlayan Amerikalılar ve Güney Kore birlikleri ricat etmişti. Yani ardına bakmadan kaçmıştı!.. Kaçarken bi zahmet Türklere haber verilmediği için, dört yandan kuşatılan 3. Tabur 9. Bölük süngü savaşında son askerine varıncaya dek yok olmuştu!.. Ama bu sayede geri kalan birlikler sağ olarak geri çekilebilmişti. Bazı münafıklar, Amerikalıların rahatça geri çekilmek, bir askerini bile kaybetmeden tüyebilmek için Türk askerini yem olarak kullandığını, bilerek Çin kuşatmasını haber vermediğini söylerİnanırsanız artık!..

\n

- Güney Kore topraklarında 900ü aşkın evladımız yatmaktadır. Aşkın diyorum, çünkü net rakamı hiçbir yerde bulamadım!..

\n

***

\n

Peki, şimdi durup dururken ben bunları niçin yazdım?..

\n

Bizimle yine hiçbir ilgisi olmayan, emperyalist efendilerin 21. yüzyılı kazanmak, dünyanın en zengin petrol ve maden yataklarını barındıran Ortadoğu-Avrasya bölgesine hâkim olmak için yaratmaya çalıştıkları kanlı, pis ve 1000 yıllık kin tohumları ekecek bir savaşın tam ortasına sürülüyoruz da ondan!..

\n

Böylesine rezil bir senaryoya boyun eğmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerini ehven hale getirmek için yıllardır oynanan oyunun son aşamasına gelindi de ondan!..

\n

İçerde, yandaş kalem artıklarının işte demokrasi”, “sivil irade kazandı”, “padişahımız masaya bu kez tek başına oturdu türünden abukluklardan bir an olsun başınızı kaldırıp bakmayı deneyin lütfen; Suriyede işin sonuna gelindiğini, Büyük Ortadoğu Projesinin Suriye bölümünün tamamına ermesine yalnızca ama yalnızca tek adım kaldığını görürsünüz. İşte o zaman, niçin Hasdalda Genelkurmay Karargâhındakinden daha fazla general olduğunu, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının niçin topluca istifa ettiğini, PKKnin niçin saldırıya geçtiğini, artık sınır boylarında kimlik kontrolü yaptığını, yapabildiğini gayet açık biçimde görürsünüz...

\n

- Bakarkör değilseniz tabii!..

\n

Suriyeden sonrası mı?.. Artık İran cephesi mi olur, yoksa önce Lübnan mı hal edilir, orasını taktisyen efendiler bilir!.. Benim bildiğim, yeni Galiçyalara, yeni Korelere hazır olmamız gerektiği... Büyüklerimiz ve maşaları analar ağlamasın diyor ya, kulak asmayın...

\n

- Anamızdan emdiğimiz sütün burnumuzdan geleceği, getirileceği günlere hazır olun yeter...

\n

Pek hayırlı ramazanlar, yüzde 70i mutlu Türkiyem

\n

ÖNEMLİ NOT: Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğluna yazdığım açık mektubu, partinin iletişim koordinatörü Baki Özilhan CHPnin web sayfasında cevaplamış. Kibarca sevgili Uğur Mumcunun Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak özdeyişini hatırlatmış ve AKP ile yaptıkları protokolünönemini anlatmış. Tesadüfe bakın, aynı gün CHPnin tutuklu vekiller için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağı açıklandı, iyi mi?!.. Haftaya Silivride görüşürsek sorarım artık!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları