Haysiyet!..

06 Eylül 2012 Perşembe
\n

O fotoğrafları gördünüz mü?..

\n

Aydınlık ve Sözcü gazetelerinde yer alan o kahredici, iç parçalayıcı fotoğraflardan söz ediyorum.

\n

- Beytüşşebap ilçesine saldırırken can veren PKKli teröristlerin cesetlerini taşıyan askeri aracın önüne PKK sempatizanları sarı, yeşil, kırmızı renkli örgüt bayrağıasıyor. Ortada bir tane müdahale edecekgüvenlik görevlisi yok! Araç o halde ve de sloganlar eşliğinde adeta geçit∑ töreni yapıyor...

\n

- Teröristlerin cenazesi askeri aracın içinde, askeri lojmanların önünden geçerken, lojmanlardan birinin balkonunda asılı duran Türk bayrağı, üç askerimiz tarafından yerinden kaldırılıyor... Belli ki birileri aman tansiyon yükselmesin düşüncesiyle emir vermiş, utanca bakın...

\n

Aydınlık gazetesi, Bunu da yaşattılardiye manşet atmıştı... Sözcü ise Şehidim affet bizibaşlığı altında o bayrak için toprağa düşen evlatlarımızın yan yana fotoğraflarını vermişti... İki başlığa da katılmıyorum. Çünkü ikisinin de vakti çoktaaan geçti! Yeni bir söze, gerçeği en iyi şekilde gözümüze sokacak bir anlatıma ihtiyacımız var. Belki şu:

\n

- Eyy haysiyet, neredesin?..

\n

***

\n

Aslında her şey tabak gibi ortada...

\n

PKK bayrak dikmek istiyor!.. Şemdinlide 19 günlük savaş bir dönüm noktasıydı. Artık, dağdan gelip, karakol basıp, sonra kaçmak yok!.. Ağır silahlarla, yüzlerce kişi geliyor, aynı anda dört-beş noktaya saldırıyor ve saatlerce, fırsat yaratabilirse günlerce savaşa devam ediyor... PKKnin yeni çizgisi artık bellidir:

\n

- Vur-kal!..

\n

Pekii, PKK böylesine bir cüreti nasıl gösterebiliyor? Çok basit; Suriye, Irak, İran ve tabii büyük efendisi ABDden aldığı engin destek sayesinde!.. Çelişkili gibi mi duruyor?.. Açalım o zaman:

\n

- Sen, Suriye rejimini çökertmek için elin çapulcusuna açıktan silah, para, karargâh desteği verirsen... Sen, Irak merkezi yönetimini hiçe sayıp, Barzani adındaki kabile reisiyle petrol pazarlıkları yaparsan... Sen, sonuçta asıl hedefin kendisi olduğunu bilen İranın paralize edilmesi için Malatya Kürecike füze imha sisteminin konuşlanmasına gönüllü olursan, PKKnin ardına bu üç ülkeyi de dikiverirsin...

\n

- ABDye gelince... Onun hesabı seni önce Suriye, sonra da İrana karşı muharip güç olarak kullanmak, sonunda da uzun yıllar önce çizdiği haritayı burnuna dayayıp kayıtsız koşulsuz Büyük Kürdistanın kurulmasına geçit vermek!.. Hiç kuşkunuz olmasın daha sırada Ermenistan var, Yunanistan var, Kıbrıs var... Var oğlu var!..

\n

Uzun lafın kısası, son tahlilde ortada çelişki filan yok, düşmanlığını çektiğin ülkelerle, senin için gayet aççık ve seççik hesapları olan emperyalizm var!..

\n

- Hadi afiyet olsun!..

\n

***

\n

PKKnin çizgisi belli, ülkelerin hesapları da ortada, pekiii, bizim Yeni Osmanlıcıtayfanın planı programı nedir?.

\n

- Devekuşu politikası!..

\n

Tayyip Bey, geçenlerde yandaş medyanın Siz tabii her şeyin en iyisini bilirsiniz amaacıklı tiradlarıyla soru sorar gibi yapan zebilane bardaklarının önünde coştukça coştu. Hızını alamadı, Terör haberlerini vermeyin kardeşim bile dedi!.. İşte bu; hükümetin yangına karşı bulduğu harikulade yöntem bu!.. Verme haberi, halk uyusun, çocuklarımız sessiz sedasız defnedilsin, ortalık süt liman sanılsın...

\n

Ama olmuyor, mızrak çuvala sığmıyor!.. Bir Osman Pamukoğlu çıkıyor, Evladım, Hakkâri elden gitti gider deyiveriyor!.. İçişleri Bakanı olacak muhterem yüzlerce korumanın eşliğinde Hakkâride tacize uğruyor. Askeri aracınaPKK bayrağıasılıyor. Askeri lojmanından Türk bayrağı hem de kendi askerin tarafından indiriliyor... Bu ülkenin aydınlık insanları da mertçe soruyor:

\n

- Biz bu denli mi haysiyetimizi yitirdik!..

\n

Ver bakalım cevabını...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları