Milliyetçilik Oyunu da Kurtarmaz!..

06 Aralık 2012 Perşembe

Gerçekten etkileyici ve göz yaşartıcıydı...

\n

Tayyip Beyin salı günü AKP Genel Merkezine taşıdığı grup toplantısında yaptığı konuşmadan söz ediyorum. Üstelik birçok doğruyu da barındırıyordu... Örneğin BDPnin, PKKnin iradesini temsil ettiği, gençlere dağı adres gösterdiği, milletin gözü önünde, milletvekili kimliğiyle eli kanlı teröristlerle sarmaş dolaş olacak kadar densizleştikleri tamamen doğruydu.

\n

Dünyanın hiçbir ülkesinde terörü destekleyen bir partinin kabul görmeyeceği, tam tersine bu tür partilerin demokrasi için tehlike olarak görüldüğü tezi de doğruydu Başbakanın... Hele BDPnin hukuku, yasaları, anayasayı hatta insani değerleri çiğneyen söylemleri ve eylemlerine daha fazla seyirci kalamayız. Sessiz kalırsak halk bizi affetmez. Allah da affetmez derken, halkın çoğunluğunun duygularına tercüman olduğu da yadsınmaz bir gerçekti...

\n

- Ama ne yazık ki inandırıcı değildi!..

\n

***

\n

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayın pazartesi günü yaptığı açıklamanın henüz mürekkebi bile kurumadı: İktidar, terörist başı Öcalanla müzakere masasındadır!.. Yani bir diğer deyişle durum şöyledir:

\n

- Terör örgütü PKKden emir aldığı, militanlarıyla kucaklaştığı, gençlere dağı adres gösterdiği için BDPlilerin dokunulmazlığını kaldırmaya soyunduğunu ilan eden iktidar, aynı terör örgütünün 40 bin kişinin kanından sorumlu lideriyle masaya oturuyor!..

\n

Dikkat edin, önce, hiçbir şekilde gerçekleşmeyeceğini bile bile ve de uzun uzun idam meselesini gündemde tuttular... Koca koca adamlar ekranlarda ciddi ciddi Öcalan asılabilir mi?tartışmaları yaptılar... Bu saçmalığın miadı dolunca milliyetçilik oyununu üst perdeden sürdürecek bir argüman gerekiyordu; dokunulmazlık meselesini buldular...

\n

Ama yalnızca BDPli vekillerin dokunulmazlıkları!.. Onların da teröristlerle kucaklaşanbölümü!..

\n

- Şimdi bu tablo size ne kadar inandırıcı geliyor?..

\n

Tayyip Bey, MHPyi kendi potasında eritmek için akıl ve mantık sınırlarını zorlayan seçenekler de dahil her türlü milliyetçi oy avına yarayacak öğeyi kullanmaya kararlı olduğunu ispatladı!.. Bu uğurda her şeyi göze alabilir, 10 BDPlinin dokunulmazlıklarını da kaldırabilir ve dahi şapkasından yok daha neler dedirtecek yeni tavşanlar çıkarabilir!..

\n

Ancak bunlar, içeride ve dışarıda AKP iktidarını giderek sıkıştıran, yalnızlaştıran ve sonunu hazırlayan sorunları çözmeye yetmez!.. Çok fazla olay saymaya da gerek yok; yalnızca şu son birkaç günde yaşananlar yeter:

\n

- Rusya Devlet Başkanı Putinin, büyük yazar Çehovdan alıntıladığı ve Türkiye Başbakanının gözünün içine baka baka söylediği Duvarda bir tüfek varsa, oyunun sonunda mutlaka patlar lafını alın, üzerine Irak Başbakanı Malikinin hava sahasını kapatarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın Erbile inmesine engel oluşunu koyun, tepesine de Deniz Feneri davasının görevden alınan savcılarından Abdülvahap Yarenin Yargıtaydaki yargılanması sırasında söylediği, Zekât hırsızlarını koruma altına alan bir güç var. Ben bu güce hırsızların imparatoru diyorum. Bu imparator hem altında yer alan figüranları koruyor, hem de kendisine ulaşılmasını engelliyor sözlerini tüy niyetine dikin...

\n

Ne denli zavallı durumda olduklarını görebilirsiniz...

\n

13 Aralıkta Silivri’de...

\n

Fazla söze gerek yok; bu ülkenin aydınlık, yurtsever insanlarına sesleniyorum, önümüzdeki perşembe günü ben Silivrideyim, sizleri de bekliyorum, hepinizi!..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları