Pusu!..

21 Temmuz 2011 Perşembe
\n

Aysel TuğlukDemokratik Özerklik ilanını yaptığında 13 Mehmetçiğin şehit oluşunun üzerinden saatler geçmişti

\n

Diğer bir anlatımla; Silvan kırsalında askerlerimiz pusuya düşürülüp şehit olduklarında, yalnızca . kilometre ötedeki Diyarbakırda, Demokratik Toplum Kongresi adı altında toplanan BDP milletvekilleri ve PKKnin şehir örgütlenmesi KCKnin üyeleri, Türkiyeden kopma senaryolarını tartışıyorlardı.

\n

Demek ki; Aysel Tuğluk, Demokratik Özerklik ilan ediyoruz derken, 13 Mehmetçiğin şehit olduğundan haberdardı!.. Olayın vicdani boyutunu, bile bile ölüm üzerine politika inşa etmenin iğrençliğini, en duyarsız insanı dahi dehşete düşürmeye kafi gelecek restleşmeyi bir yana bırakıyorum

\n

-Bu eylemin adı düpedüz ateşe benzin dökmektir, yani savaş ilanıdır!..

\n

***

\n

Şimdi alçakça pusunun ardından yaşanan sürece bakalım:

\n

- Önce ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton geldi. Kapalı kapılar ardında en büyük Türk büyükleriyle toplantılar yaptı. Ardından BDPlilerle görüştü. Tepki çekmemek için Kemal Kılıçdaroğluna da Merhaba, nasılsınız? dedi tabii! Bir televizyon programına katılıp pusudan dolayı ne denli üzgün olduğunu anlatıp, önceden dikte ettiği(!) soruları yanıtladı.. O söyleşide bir tane gazeteci de çıkıp, madem böylesine üzgünsünüz, niçin insansız hava uçağı Heron ya da daha iyisi, aynı zamanda ateş kabiliyetine sahip Predatörlerden bir tane dahi vermiyorsunuz stratejik ortağınıza’, ‘Türk askerinin sınır ötesi operasyonuna niçin karşı çıkıyorsunuz’” diye sormadı, soramadı!.

\n

- Clinton gitti, Afganistandaki NATO güçlerinin komutasını önceki gün devreden yeni CIA Başkanı David Petraeus Ankaraya damlayıverdi!. Bu ismi anımsamanızda yarar var; Petraeus, 2003te Türk askerinin başına çuval geçiren ABDlilerin komutanıydı... Bizimkilere PKKyle etkin mücadele sözü verdi iyi mi?.. Gülmeyin lütfen!..

\n

- CIA Başkanı Dışişleri Bakanı ile görüşüp, Genelkurmay Başkanı ile fotoğraf çektirdiği sıralarda BDPli milletvekili Emine Ayna, PKKnin televizyonu ROJ TVye çıkıp, Özerkliği ilan ettik. Bunun anlamı; ben senden artık talep etmiyorum, ben yapıyorum, sana düşen beni tanımaktır diyerek, özerklik ilanını iyice perçinledi!..

\n

Neydi, ilan edilen özerkliğin ana unsurları?. 1- Öz savunma hakkını kullanmak. 2- İkiz Sözleşmeleri dayanak kabul etmek. 3- Uluslararası camianın özerklik ilanını tanıması çağrısı..

\n

Peki, BDP böyle bir ilanı tek başına yapabilir mi?..

\n

- Kuzey komşumuz ABD olmadan asla!..

\n

***

\n

Gelelim, yanaşma takımının iç bulandıran kampanyasına

\n

AKPnin siyasi sorumluluğuna, açılım fiyaskosuna bir tek satırla değinmeyen, değinemeyen ama CHPye sanki iktidardaymış gibi ağır eleştirileri sıralayan tetikçiler korosu, daha askerlerimize saldırı haberi ajanslara düşer düşmez hiç sıkılmadan, Asker kendini mi bombaladı?”, “Askeri uçaklar mı komandoları yaktı?” sorularını ortaya sürüverdi.. Yapılan otopsinin sonuçları şehitlerin tümünün kurşunlarla yaşamını yitirdiğini ortaya koydu Bu güruh bırakın yaptığından utanmayı, tınmadı bile

\n

Bazıları da Hasdalda tutuklu komutanların serbest kalmasını sağlamak için 13 askerin şehit edildiğini ima eden yazılar kaleme aldı. Yani Ergenekon yaptı imajı yaratmaya çalıştı. PKKnin Kandil Dağındaki şeflerinden Cemil Bayıkın operasyon yapan askere ateş açtık açıklaması, bu kampanyayı yürütmeye çalışan yanaşma takımını, tıpkı Tokatta, İskenderunda olduğu gibi yine rezil etti

\n

Şimdi, bu yazıyı buraya kadar okuyup, Peki, tüm bu olanların anlamı nedir? diye soracak olursanız, yanıtım şudur:

\n

- Pusu, yalnızca 13 evladımıza değil, tüm ulusa ve Cumhuriyete karşıdır. Büyük Ortadoğu Projesi senaryosunun bir aşaması daha geçilmiştir. Olayların Öcalanın iradesi dışında gerçekleştiği lafı palavradır, bunu düşünmek bile ahmaklıktır! Özerklik ilanında uluslararası camiaya yapılan çağrı, yakın gelecekte bir müdahalenin gerekçesini oluşturmaya yöneliktir!.. Artık Birleşmiş Milletler Barış Gücü mü olur, NATO mu olur, bilemiyorum!.. Ama bir tek şeyi çok iyi biliyorum:

\n

- Uyanmazsak parçalanacağız!!!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları