Şereftir!..

13 Eylül 2012 Perşembe
\n

Şimdi biz olduk mu size; şerefsiz, hain, edepsiz ve de alçak...

\n

- Üstüne bi de terbiyesiz!..

\n

Ne dedi kocca imam, Beytüşşebapta on evladımız bayrağı indirmemek için şehit olduktan sonra?.

\n

- Beytüşşebapta jandarma personelinin Türk Bayrağını indirdiği haberleri yapıldı. Halkımız da reaksiyon gösteriyor. Halbuki birkaç erimiz, bayrağı korumak için oradan alıyorlar. Milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır...

\n

Kim haber yaptı, teröristin cenazesini taşıyanPKK bayrağıasılmış askeri araç, askeri lojmanın önünden geçerken Türk askeri tarafından, Türk Bayrağının indirildiğini?.. Biz tabii.. Peki, kim yorumladı? Yine biz!..

\n

- Alçaklığın daniskasına bakın siz?!.

\n

Afyonda 25 Mehmetçik, hâlâ sebebi bilinemeyen(!) bir patlamada şehit olduktan 39 saat sonra, olay yerine teşrif edip, bi göz attıktan sonra vali beyi ziyaret edip, karşılıklı hediyeleşen Genelkurmay Başkanı muhteremi haber yapıp kim eleştirdi bakalım?.. Kahretsin, tabii ki biz?. Peki, imam ne dedi?..

\n

- Bu ne düşüklüktür yaa, Genelkurmay Başkanımızı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani köşelerinizden yaptığınız saldırılarda size verilen bir ehliyet mi var bir yerlerde?.. Genelkurmay Başkanı olan bir insana sen kalkacaksın, utanmadan sıkılmadan hükümete yalakalık yapıyor diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz...

\n

Böylece yalnızca birkaç gün içinde aldığımız yeni rütbelerleolduk mu bi de düşük, ehliyetsiz ve de terbiyesiz...

\n

***

\n

Ne kaldı geriye?..

\n

- Şerefsizlik, edepsizlik, hainlik..

\n

Onları da bi zahmet, İzmirdeki bayrak yasağına gösterdiğimiz tepkilere, minnacık çocukları akıl almaz bir gaddarlıkla boyları yetmeyen sıralara, pisuvarlara, mollalara yem etmeye çalışan zihniyete eleştirilerimize, aziz şehitlerimizin haberleri yazılmasın diye kurulan baskıları anlatmamıza, kahramanların tutsak kamplarında çürütülmelerine karşı çıkışımıza, gerçekleri haykırmamıza sayın!..

\n

Önceki gün sevgili Orhan Bursalı, köşesindeBüyük komployu yazdı. Şeref madalyalı gazi Üsteğmen Serdar Öztürkten Kurmay Albay Dursun Çiçeke, Odatv davasında her şey tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmışken hâlâ içerde tutulan Soner Yalçın ve Barış arkadaşlara dek tüm hukuksuzluk ve gaddarlıkları sıraladıktan sonra, altına imza atacağım şu satırlarla sonlandırıyordu yazısını:

\n

- Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Andıç, Islak İmza... Topu ve tümü, büyük insanlık ve hukuk cinayetlerinin temel konusudur. Susmak, bu cinayetlere ortak olmanın bir parçası olarak gerçekleşecektir...

\n

Bu ülkenin yurtsever kalemleri, yaşanan tüm çarpıklık, yalan, dolan ve sahtelikleri açıkça, korkmadan yazanlar, söyleyenler, susmak zilletine nasıl katlanabilir, dilsiz şeytan ikiyüzlülüğüne nasıl tenezzül edebilir?..

\n

Bu durumda; imam ve yandaşlarının hakkımızda çıkardığı fermanlar da, kişiliğimize ve kalemimize yaptıkları saldırılar da bizler için göğsümüzde gururla taşıdığımız, taşıyacağımız madalyalardır. Aslında sözü bu denli uzatmaya da gerek yoktu; tek sözcük, topuna gereken yanıtı verirdi:

\n

- Şereftir...

\n

NOT: Üzerinden bir hayli zaman geçmiş, unutmuştum, sevgili Bekir Abi anımsattı sağ olsun; şeyhülislam olmaya soyunan muhteremin teki, karısıyla-kızıyla dans edenler için deyyusfetvası vermişti. Büyük tepki alınca sus pus-olup buharlaşıverdi!..

\n

Ne alakası varsa aklıma Süleyman Nazif geldi... Üstat, bir haşerat için çevresindekiler,aşağılıkdeyince olmaaazdemiş. Ahali şaşırınca da eklemiş:

\n

- Olmaz, çünkü aşağılığın da yerüstünde bir seviyesi vardır. Bu dediğiniz çukur!..

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları