Takke Düştü, Fena mı Oldu?!.

20 Aralık 2012 Perşembe

İşte budur!..

\n

Neymiş, demokrasinin olmazsa olmaz temel koşulu Kuvvetler Ayrılığı ilkesiymiş, bu ilkenin en ufak şekilde bile zarar görmesi demek totaliterlik”, “tiranlık”, “diktatörlük yolunu açarmış... O pek öykündüğümüz Amerikada, Almanyada, İngilterede, adam gibi her ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesi en güçlü şekilde tesis edilmemiş miymiş?..

\n

- Laf ola, beri gele!..

\n

Biraz dürüst, biraz mert olalım; zaten yıllardır bu ülke, tüm kuvvetlerin tek elde toplandığı bir ileri demokrasi! düzeni yaşamıyor mu?.. Hakkını aramaya çalışan her canlı eninde sonunda polis copu, gaz bombası, biber gazı tatmıyor mu?.. Medyanın neredeyse tamamına yakını her Allahın günü bir yeni pembe Rockefeller gazetesi çıkarmıyor mu?.. Bu ülkenin banisi efendimiz, Ergenekon savcılığından Muhteşem Yüzyıl dizisine dek ülkede kıpırdayan her yaprağa çekidüzen vermek için gece gündüz kendini paralamıyor mu?..

\n

Tayyip Bey yalnızca yeni düzenin adını koydu, olması gerekeni tüm aççık seççikliği ile ortaya koydu, gayet dürüstçe ne istediğini söyledi...

\n

- Vallahi helal olsun!..

\n

***

\n

Ne dedi Tayyip Bey?..

\n

Yapmak istediğimiz her işte bürokratik oligarşi, yargı bize engel oluyor dedi... Dışardan bakanlar yav işte 326 milletvekiliniz var, hâlâ mı bahane diyorlardedi. “Ama işte bu kuvvetler ayrılığı denen olay var ya, o önünüze gelip engel olarak dikiliyor bile dedi!.. Yetinmedi, ana muhalefet partisinin yasama noktasında çıkardıkları yasaları geciktirdiklerini, vakit kaybettirdiklerini dahi söyledi...

\n

Daha ne desin, verin artık şu sultanlığı resmen de işimize bakalım mı desin, insaf yani!.. Aslında adamcağız onu bile dedi.. de biz kavrayamadık kanımca!.. Bakın AKPnin Anayasa Hazırlık Komisyonuna getirdiği başkanlık sistemi önerisine, orada ne istediği, bir eşeğin bile kolaylıkla anlayacağı şekilde yazılı:

\n

- Dilediğinde Meclisi feshetme yetkisi istiyor...

\n

- Kararname çıkarma yetkisi istiyor. Üstelik Meclisin çıkardığı kararname üzerinde denetimi olmayacak, iyi mi?.. O zaman ne olacak? Her kararname ferman olacak!..

\n

- Ama Meclisin çıkardığı kanunları veto yetkisi istiyor. Hem de veto edilen yasanın yeniden kabulünü beşte üç çoğunluk şartına bağlayarak... Ehh bu da zaten geçirilemezle eşanlama geliyor!..

\n

- Sekreterlerini, pardon bakanlarını Meclis dışından seçmek istiyor, bu seçimde Meclis denetimi de istemiyor...

\n

Sultanlık, ay dilim dolaştı, Başkanlık sistemi önerisi böyle. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun; saklamış mı, gizlemiş mi, ne istiyorsa açıkça dikte etmemiş mi?.. Gayet mertçe, tüm davullar ve dahi tokmaklar benim elimde olacakbuyurmamış mı?..

\n

- Bravo vallahi!..

\n

***

\n

Gelelim bizlere...

\n

Günlerdir bekliyorum; hadi bürokrasi oligarşisinden vazgeçtim, 10 yılda taraf olmayan üst ya da orta düzey bir Allahın kulu bıraktılar mı onu da bilemiyorum, peki ya yargı?.. Kuvvetler ayrılığının üç tarafından biri olan yargıdan bir tanecik olsun ses çıkmaz mı, Yargıtaydan, Sayıştaydan, Danıştaydan biri olsun çıkıp bu söylem demokrasiye aykırıdır, yargının bağımsızlığına vurulan ağır bir darbedir demez mi?.. Bu soruyu çok sevdiğim bir hukukçu arkadaşıma sordum, acı acı güldü ve referandumu hatırlattıktan sonra şöyle dedi:

\n

- Sen ileri demokrasiyi hâlâ çözememişsin!..

\n

Medya ise bildiğiniz gibi; yurtsever gazeteler, televizyonlar ve kalemlerle hayal kırıklığına uğramış bir, iki yetmez ama evetçi dışında bırakın tartışmayı, sözünü bile edemediler. Ama hiç kuşkunuz olmasın, direktifi alınca övgüler düzmeye başlarlar... Bana gelince; dönüp dolaşıp aynı şeyi düşünüyorum:

\n

- Bu ülke bu kadar ucuza gitmez, bu ülkenin yurtseverleri var, aydınlık milyonları var, kocca bir direniş tarihi var...

\n

Yanılıyor muyum?..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları