Yılmaz Şipal

'Çocukların Cinsel Sömürüsü' Suçu ve Cezası

06 Şubat 2012 Pazartesi
\n

KONU 1- : 12 yaşındaki kız çocuğunun sözleşmeyle satılması:

\n

ANTALYA (Cumhuriyet Bürosu) - Antalyada 6 yıl önce 12 yaşındaki E.Yye tecavüz edip babasıyla sözleşme imzalayarak 5 bin TLye satın alan inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A. tutuklandı. Dava, 2006dan bu yana mahkemeler arasında dolaştı. Sanık ilk kez hâkim karşısına çıktı. E.Ynin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, Kızımı 5 milyon (5 bin TL) liraya sattım. 12 Şubat 2006 tarihi itibarıyla kızım E.Yyi Yusuf Aya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf Anın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum dedi. İmzalandıdiye yazıldı.

\n

Eşinden ayrıldığı belirtilen 4 çocuk babası Yusuf Anın, küçük kızı ilk olarak Kemerde bir otele götürdüğü ve burada tecavüz ettiği iddia edildi. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6ncı sınıf öğrencisi E.Ynin, durumu okuldaki öğretmene anlatmasıyla olay ortaya çıktı.

\n

Rehberlik öğretmeninin sınıfa, Canınızı sıkan bir olayı yazarak anlatın sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y. tuvalete saklandı. Öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y. ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip Yusuf Anın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

\n

Öğretmenlerin olayı polise aktarmasının ardından soruşturma açıldı. İfadesine başvurulan baba Osman Y. şunları söyledi:Bir gün bana Ben derin devlet için çalışıyorum. Senin bu kızında iş var. Onu okutmak ve eğitmek istiyoruzdedi. Kızımı benden zaman zaman alacaklarını ve eğiteceklerini söyledi. Hatta bana derin devlet adına bazı kâğıtlar da imzalattı.”

\n

Yusuf A. ise savcılıkta, Osman Y. yeni ev almıştı. Bir gün benim yanıma geldi ve kızını satması gerektiğini söyledi. Ben de 5 bin lira verdimdiyerek ifade verdi. (Cumhuriyet, 2 Şubat 2012)

\n

KONU 2 - : Eski MF Başkanının tecavüz girişimi:

\n

Mayıs 2011de, Strauss-Kahn, cinsel taciz, zorla hapsetme ve otel odasında temizlik görevlisine tecavüz girişimi suçlamasıyla New Yorkta tutuklandı. Kefalet talebi reddedildi ve 20 Mayısta planlanan bir sonraki duruşmada tutuklu yargılanmasi için hapiste tutulmasına karar verildi. Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan Strauss-Kahn, kurumu korumak ve zamanını masum olduğunu kanıtlamak için harcamak üzere 18 Mayısta istifa ettiğini bildirdi. (Kaynak: Vikipedi)

\n

KONU - 3 : Eski İsrail Cumhurbaşkanınıntecavüz ve cinsel taciz suçu:

\n

Dış Haberler Servisi - Eski İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, tecavüz ve cinsel taciz suçlarından aldığı 7 yıl hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi. İki devlet memuruna taciz ve bir memura tecavüzden geçen yıl suçlu bulunan Katsavın temyiz başvurusu geçen ay yüksek mahkeme tarafından reddedilmişti. Temyiz başvurusu süresince serbest olan Katsavın, ev hapsinde tutulma talebi de kabul edilmemişti. Ramla kentindeki Maasiyahu Cezaevine giderek teslim olan 66 yaşındaki Katsav, cezaevine giren ilk eski İsrail devlet başkanı oldu. Katsav, cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada, İsrail devleti, kanıt veya gerçek şahitlere dayanarak değil, sadece izlenimlerle bir adamı mahkûm ediyor, canlı canlı gömüyor. Gerçekler bir gün ortaya çıkacakdiye konuştu. Katsav, 2000 yılında başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 2007 yılında hakkındaki tecavüz ve taciz suçlamaları sebebiyle istifa etmek zorunda kalmıştı. (Cumhuriyet, 8 Aralık 2011 )\t

\n

YORUM: Türk Ceza Yasasının 103. maddesinde: On beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış çocuklara karşı cinsel sömürüsuçu sayılmış ve bu suçu işleyen kişilerin, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasıile cezalandırılması öngörülmüş. Aynı maddede Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumundaise bu cezanın sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezasınaçevrilmesi gerektiği vurgulanmış.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

'Bedava' Yaşamak 22 Ekim 2012

Günün Köşe Yazıları