Yeni Türkiye Adın Riyakârlık Olsun

04 Eylül 2014 Perşembe

“Yolsuzluklara karşı mücadeleeee!” diye tepindiler. 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda şüpheli görülen 96 kişi (biri de Bilal Oğlan) hakkında takipsizlik kararı verildi!
Yetim hakkının hesabını soracağız” dediler, yetim olmayan kendi çocukları meğer ticari dehaymış, kendi hesaplarını şişirdikçe şişirdiler.
Yetim hakkına uzanacak el, kardeşimiz olsa kırarız” dediler… Bırakınız kardeşi, yeğen, damat, akraba, tanıdıkların bile hatır gönül işleri için, önlerine çıkanı kullandılar, engel olmaya kalkan bürokratı yok ettiler.
Yeni Türkiye adın “Yolsuzluk” olsun !
Habire “Kardeş” sözcüğünü kullanmalarına bakmayın: “Kardeş” sözcüğünden anladıklarıyla milleti şaşırttılar: Paralel yapı kardeşti, 10 yıl el ele yürüdüler, “ne istedilerse verdiler”, şimdi baş düşman… Esad “kardeşten öte kanka”ydı, durum ortada…
“Komşularımızla sıfır sorun” dediler, sorunumuz olmayan komşu kalmadı.
“Türkiye İslam âleminin lideri olacak” dediler. Katar’dan başka bizi dinleyen yok!
“Allah” sözü ağızlarından düşmezken dünyanın lanetlediği ve “Allah Allah” nidalarıyla insanları katleden IŞİD’i değil lanetlemek, terörist bile ilan edemediler.
Yeni Türkiye adın “yalancılık, sahtekârlık” olsun!
“Hak, hukuk” dediler, ayyuka çıkan soygunları, ayakkabı kutularına, evdeki kasalara saklanan, bir türlü sıfırlanamayan paraları görmediler; bütün o telefon konuşmalarını duymadılar; haksız yere hapse tıkılan namuslu insanları bilmediler…
“Hak hukuk” dediler, hak arayan, hukuku uygulayan savcıları sürdüler.
“Yargı bağımsızlığı” dediler, artık neremizle güleceğimizi bilemedik. Şimdi de HSYK’yi ele geçirmek için mücadele veriyorlar.
Yeni Türkiye adın “haksızlık, adaletsizlik” olsun!
“Güvenlik” dediler, kendilerine dokunan polisi sürdürdüler, yolsuzluğu soruşturan polisleri tutuklattılar, çocukları öldüren polisleri ödüllendirdiler.
“Kimse Türkiye’nin sabrını test etmesin” deyip durdular! Bu ne sabırmış ki rehineler hâlâ IŞİD’in elinde; Almanya, Amerika, İngiltere elbet Türkiye’yi dinlermiş; ülke sınırları hallaç pamuğu…
“Askeri vesayete soooooon!” diye tepiştiler, padişah vesayetini kurmak için 12 Eylül yasalarından yararlandılar.
“İleri demokrasiiii” diye kükrediler. Oysa yaşadığımız tek adam diktası!..
“Ahlak, namus” sözcükleri dillerinden düşmedi. Yalan söylediklerini hepimiz gördük, duyduk, bildik!
Namuslu insanlar hapislerde çürütülürken “Yaşasın, Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor” diye sevinç çığlıkları atan yandaş medya ise susuyor…
Yeni Türkiye adın “riyakârlık” olsun!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Dans hayattır 2 Mayıs 2024
Kaburga sohbetleri 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları