18 yılda 91 yasa önerisi komisyona havale edilerek hükümsüz bırakıldı

Diyanet’e her yıl milyarlarca lira kaynak aktaran AKP, iktidarda olduğu 18 yılda cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan toplam 91 yasa önerisi hakkında hiçbir işlem yapmadı. Komisyonlarda uzun süre bekletilen yasa önerileri yasama döneminin sona ermesi ile birlikte düştü.

Yayınlanma: 16.02.2020 - 02:00
18 yılda 91 yasa önerisi komisyona havale edilerek hükümsüz bırakıldı
Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a 22. yasama döneminden bu yana (AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılı) cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi için Meclis’e kaç yasa önerisi sunulduğunu sordu. Önergeye TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç yanıt verdi. Yanıta göre son dönemle birlikte cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi için sunulan toplam yasa önerisi sayısı 91’e çıktı. Ancak bu önerilerden hiçbirisi yasalaşmadı. Yanıtta, yasa önerilerinin TBMM Başkanlığı tarafından ilgili komisyonlara havale edildiği ancak dönemin sona ermesi ile birlikte yasa önerilerinin de hükümsüz sayıldıkları belirtildi. Bu dönemde de 22 yasa önerisinin de TBMM Başkanlığı tarafından ilgili komisyonlara havale edildiği kaydedildi. 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Laiklik ilkesinin gereği olan inanç özgürlüğü, insana dilediği inancı seçme ve yaşama hakkı tanır. Alevi-Bektaşi toplumu bu hakkı kullanarak, hiçbir kamu kurumundan icazet almadan, kendi istekleri ile cemevlerini ibadethane olarak seçmişlerdir. Anayasamızda, uluslararası hukukta ve vicdanlarda cemevi ibadethane olarak kabul edilmiştir” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler