Baskette sancı

Galatasaray'ın erkek ve kadın basketbol takımlarında belirsizlik sürüyor

Yayınlanma: 21.07.2018 - 06:15
Baskette sancı
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün basketbol şubesinde yeni sezon öncesi yaşanan sıkıntılar ve belirsizlikler devam ediyor. Sarı-Kırmızılı kulübün “Yenilmez Armada” ünvanına sahip, tarihinde önemli başarılar olan şubesinde; mali sorunlar, ekonomik kaynak yaratılamaması, erkek-kadın takımlarının koçsuz kalması, transfer yasağı, sponsor bulunamaması ve maçların hangi salonda oynanacağının belirlenmemesi taraftar ile camianın tepkisini alıyor. Geçen sezon Eurocup’ta şampiyon olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın koçu Marina Maljkovic’le yolların ayrılmasının ardından henüz yeni bir antrenörle anlaşılmadı. Aynı sıkıntı erkek takımında da mevcut. Oktay Mahmuti ile yaşanan anlaşmazlık sonrası Sarı-Kırmızılıların erkek basketbol takımının başında da koç bulunmuyor. 

Transfer yasağı var

Geçmişte forma giyen bazı oyunculara ve menajerlere olan borçlar nedeniyle hem erkek hem de kadın takımının transfer yasağı var. Toplam borcun 22 milyon TL seviyesinde olduğu, FIBA ile gerçekleştirilen yapılandırma-taksitlendirme görüşmelerinden net sonuç çıkmadığı, anlaşmanın sağlanamadığı öğrenildi. Transfer yasağı nedeniyle, sözleşmeleri süren Göksenin Köksal, Ege Arar ve genç isimler dışında erkek takımında oyuncu bulunmuyor. Anlaşılan bazı basketbolcuların olduğu belirtilse de transfer yasağı kalkmadan kontratlar yürürlüğe giremiyor. Galatasaray’ın basketboldaki iki takımının yeni sezonda maçlarını hangi salonda oynayacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Erkek takımı için Sinan Erdem Spor Salonu’nun düşünüldüğü ancak 1 milyon Dolar’lık kiralama bedelinin karşılanamadığı kaydedildi. 

Sponsor bulunamadı

Sarı-Kırmızılı kulübün basketbol şubesindeki mali sorunlara ek olarak sponsorluk konusunda da olumlu gelişme bulunmuyor. Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim, erkek ve kadın takımları için isim sponsorluğu arayışlarını sonuçlandıramadı. Basketbolda bütçesi, kadrosu, yol haritası belli olmayan Galatasaray’ın, sponsor geliri yaratamamasıyla mali açıdan yaşadığı darboğaz artıyor. Oktay Mahmuti’nin sözleşmesi gereği alacağı 1.2 milyon Dolar da Sarı-Kırmızılılara ekstra yük getirecek. Türk Telekom Stadyumu’nun yanına yapılacak ve tüm izinleri alınan spor salonunun henüz temeli atılmazken projenin ilerleyişi hakkındaki belirsizlik devam ediyor. Bazı genel kurul üyelerinin, basketbol branşının şirketleşip, gelir ve giderlerinin ayrılmasını öngördüğü “Basketbol AŞ’nin” kurulması adına da adım atılmadı.   

3 koç statta pişti oldu!

Galatasaray’ın erkek basketbol takımının başına getireceği koçla ilgili yapılan görüşmelerde garip bir “pişti”nin yaşandığı öğrenildi. Şube menajeri Ömer Yalçınkaya’nın, görüşme yapacağı koçlar Ertuğrul Erdoğan, Hakan Demir ve Yağızer Uluğ’a dün aynı yer ve aynı saate randevu verdiği belirtildi. Üç koçun, görüşme için aynı saatlerde Türk Telekom Stadyumu’na geldiği ve birbirleriyle karşılaştığı kaydedildi. 

Taraftarlardan protesto

Galatasaray taraftarı, basketbol şubesinde yaşananları ve yönetimin tutumunu protesto etmek için sosyal medyada “GS basketboluna sahip çıkın” etiketiyle mesajlar paylaştı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler