Hesaplar tutmadı

Turkish Airlines Euroleague'in 14. maç gününde Anadolu Efes, deplasmanda CSKA Moskova'ya 102-84 kaybetti ve 5. mağlubiyetini aldı.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 22:38
Abone Ol google-news
Normalde CSKA Moskova deplasmanında çıkan coach'lar bu maç için kendi hanelerine "yenilgi" yazarlar. Zordur CSKA Moskova deplasmanında kazanmak. Üstelik maçı onların istedikleri ritimde oynamaya kalkarsanız yenilgi kaçınılmaz olur, maç farka gider, seyirciyi coşturur oyundan erken koparsınız. 
 
İlk 20 dakikayı değerlendirecek olursak, aslında Anadolu Efes için önemli bir şans vardı diyebiliriz. Çünkü bu kadar yüksek yüzdeyle hücum eden bir takıma karşı, aynı hücum performansı ile karşılık vermeyi başardılar. Bu da kolay bir iş değildir. İşte bu sebeple oyuna tutunmak Efes için bir şanstı. Beaubois'nın ekstra performansına Brock Motum da destek verince skor anlamında hiç kopma yaşamadılar. İlk 20 dakikada potalarında gördükleri 56 sayı çok aşırı bir rakam olsa da, yüksek yüzde (2 Sayı: % 57.1, 3 sayı: % 52.6) ile hücum etmeleri sonucunda hanelerine 54 sayı yazdırmış olmaları önemli bir artıydı ve de 2.devre için gerçek bir ümit ışığıydı. Üstelik CSKA Moskova'ya 10 hücum ribaundu verme dezavantajı yaşamalarına rağmen.
 
Oyunda kalmaları işe yaramadı
 
Ortalama maçlarda 87.8 sayı üreten CSKA'dan ilk devrede 56 sayı yiyip oyundan kopmamak 2.devrede birşeylerin değişmesi halinde galibiyet ibresinin değişebileceği anlamını taşıyordu. Coach Ergin Ataman 'ın planının da 4.çeyreğe kadar oyunda kalmak olduğu açıktı. 
 
3.çeyrekte Anadolu Efes için hesapta olmayan kendi hücum performansındaki düşüş, CSKA Moskova'nın pota altını domine etmesi ve de yine rakibin hücum ribauntlarında sağladığı ezici üstünlüktü. Bir başka hesaba katılmayan da yapılan top kayıplarıydı. İlk yarıdaki o yüksek tempoda sadece 3 top kaybeden Efes, sadece 3 çeyrekte 7 top kaybı ile oynadı. Buna karşılık CSKA 3.periyotta hanesine 7 hücum ribaundu daha yazdırdı ve de 10 sayı civarlarındaki bir farkla 4.çeyreğe taşınıldı.
 
Savunma hamlesi geldi ama...
 
4.periyotta coach Ergin Ataman'dan beklenen savunma kumarı geldi. Çünkü rutin oyunla CSKA'nın kazanacağı kesin gibiydi. Alan savunmasına dönen Anadolu Efes, rakibini sadece ve sadece tek bir hücumda sarstı. Sonrasında Sergio Rodriguez organizasyonu ile CSKA Moskova hücum etmekte, skor çıkarmakta zorlanmadı. Anadolu Efes de savunma yanlışları yapınca, CSKA hem içeriden hem de dış atışlarla kapanması zor olan bir farka taşıdı maçı. Zaten, Beaubois ritim kaybedip, Kurbanov'un savunmasında kaybolunca, diğer oyuncular da devreye giremeyince bu savunmaya da yansıdı. Top kayıpları da Anadolu Efes'in ipini çekti.
 
Top Kayıpları ve verilen hücum ribauntları
 
Anadolu Efes, pota altı savunmasındaki sorunlar nedeniyle evinde, önde olduğu maçta Real Madrid'e kaybetmişti. CSKA karşısında Efes'in pota altı savunmasında aynı sorunlar yaşadığını gördük. Takım kimyası gereği hücumdaki çok yönlülük ve verimlilik ancak savunma performansı ile birleştiği zaman ortaya iyi bir tablo çıkıyor. Bugüne kadar maçlarda rakibini ortalama 81 sayıda tutan Efes, bu maç potasında 102 sayı görmesini sorgularken savunmada bugün için neleri yapamadıklarını gözden geçirmesi gerekiyor.
 
2.yarıda 13 top kaybı yapan, maç boyunca da rakibine 19 hücum ribaundu veren Anadolu Efes'in bunun üzerinde de düşünüp, çalışması şart gözüküyor. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler