Datome böyle istedi

Euroleague'in 15. haftasında Real Madrid'i konuk eden Fenerbahçe, Obradovic'in 400. maçını 65-63'lük skorla galip tamamladı. Datome bitime 6 saniye kala attığı basketle galibiyeti getiren isim oldu.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 22:17
Datome böyle istedi
Abone Ol google-news

THY Euroleague'in 15. haftasında Fenerbahçe Beko, Real Madrid'i 65-63 mağlup etti ve üst üste 11. galibiyetini aldı, liderliğini sürdürdü. Son saniyelerde bulduğu basket faulle maçı Fenerbahçeye getiren Luigi Datome maçın oyuncusu seçildi.

İlk çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe, maçın başında 8-2 öne geçti. Daha sonra Randolph ve Carroll’un etkili oyunuyla karşılaşan Sarı-Lacivertliler, buna rağmen ilk çeyrekte üstünlüğü elden bırakmadı. Llull’un erken faul problemine girmesiyle iyice rahatlayan ve Vesely ile Datome’nin toplamda 16 sayı üretmesiyle oyun üstünlüğünü ele alan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 22-12 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında iki takım da hücumda kısır bir görüntü çizdi. ilk 3 dakikalık süreçte temsilcimiz Fenerbahçe 2, Real Madrid ise 3 sayı bulabildi. Guduric’in sportmenlik dışı faulünden 2’de 2 ile dönen Madrid, faulün ardından gelişen hücumda Rudy Fernandez ile üçlük buldu ve bir anda farkı 4 sayıya kadar indirdi. Kalan sürede de etkili olan Fernandez, ikinci çeyrekte 9 sayı üretti. Fenerbahçe, ilk çeyrekteki üretkenliğinden ve savunma sertliğinden uzak olunca İspanyol temsilcisi farkı eritti ve devre arasına 32-32’lik beraberlikle gidildi.

Üçüncü çeyrek de tıpkı ikinci çeyrek gibi kısır başladı. İki takım, ilk 5 dakikada yalnızca 4’er sayı bulabildi. Real Madrid’de Llull, Fenerbahçe’de ise Ali Muhammed’in maçın o anına kadar etkili olamaması bu kısırlığın en önemli nedeniydi. Fenerbahçe moladan sonra hareketlense de Real Madrid, Randolph ve Ayon’un sayılarıyla buna reaksiyon gösterdi. Madrid, çeyreğin bitimine 2 dakika 10 saniye kala Llull’ün basketiyle skoru 41-42’ye getirdi ve maçta ilk kez öne geçti. Çeyreğin bitimine 35 saniye kala, ilk periyotta sportmenlik dışı faul yapan Sergio Llull, bu kez de teknik faul alınca oyundan ihraç edildi. Son periyoda 48-44 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte Fenerbahçe’de Bobby Dixon, Real Madrid’de ise Jaycee Carroll ve Rudy Fernandez takımları adına inisiyatifi ele aldı. Bitime 4.46 dakika kala Rudy Fernandez’in üçlüğüyle Real Madrid 61-57 öne geçti. Madrid, Campazzo’nun basketiyle farkı 6’ya çıkarınca koç Zeljko Obradovic mola aldı. Vesely’nin smacıyla 34 saniye kala farkı 1’e indiren Fenerbahçe, Real Madrid’in hücumunu iyi savundu ve son 13 saniyeye 62-63 geride girdi. 6 saniye kala Gigi Datome aradan boşluğu buldu ve süzülerek atışını yaptı. Hem basket, hem de faul geçerliydi ve Sarı-Lacivertliler Datome'nin serbest atışı sayıya çevirmesiyle 65-63 öne geçti. 

Karşılaşma da bu skorla sona erdi ve Fenerbahçe bu sonuçla Euroleague'de üst üste 11. galibiyetini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler