All-Star nefes kesti

All-Star 2016 heyecanını yerinden takip eden basketbol yazarımız Yunus Aydın, All-Star 2016 heyecanını ve ayrıntıları yazdı.

Yayınlanma: 24.01.2016 - 18:58
Abone Ol google-news

All-Star 2016 heyecanını yerinden takip eden Basketbol Yazarımız Yunus Aydın, All-Star 2016 heyecanını ve ayrıntıları yazdı.

All-Star heyecanı ilk olarak yetenek yarışması ile başladı. 1.tur ve final turundan oluşan mücadelenin şampiyonu Fenerbahçe'den Berk Uğurlu oldu. Finale 2 genç oyuncu Kartal Özmızrak ve Berk Uğurlu kalırken, final parkurunu 31 saniyede tamamlayan Berk Uğurlu 10.000 TL'lik ödülün sahibi oldu.

Üçlük yarışması nefes kesti

Organizasyon üçlük yarışması ile devam ederken, yarışma tarihinde bir ilk yaşandı. Kural gereği ilk turda en çok puan toplayan 2 ismin finale gitmesi gerekirken, renkli top kuralı bu sefer uygulanmadı. 16 puan toplayan 2 isim birden finale gitti. Bunun sonucunda Jon Diebler, geçtiğimiz sezonun şampiyonu Micheal Jenkins ve Melih Mahmutoğlu finale kalırken, final turunda 21 puan toplayan Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu üçlük yarışması şampiyonu oldu.

En büyük ilgi smaç yarışmasına!

Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda en büyük ilgi smaç yarışmasınaydı. Fenerbahçe'den Jan Vesely'nin sakatlığı nedeniyle yarıştan çekişmesi, Dorsey ve Birch'ün de 60 saniye içinde smaç vuramamaları sonucunda Kenny Gabriel ve Furkan Korkmaz finale kaldı. Furkan Korkmaz'ın Arda Türkmen ve Merve Toy'un yemek yediği masa üzerinden vurduğu smaç ve final turunda Cedi Osman ile ışın kılıcı gösterisinden sonra yaptığı harika smaç, 99 puan ile Furkan Korkmaz'ı smaç şampiyonu yaptı.

3 yarışmanının da şampiyonunun Türk olması dikkat çekerken, yarışmalar ve Asya-Avrupa karması maçı öncesinde geçtiğimiz günlerde vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için bir anma töreni düzenlendi.

Daha önceden planlanan ve açıklanan Ece Seçkin - Ozan Doğulu ikilisinin konseri iptal edildi.

Molalarda yapılan yarışmalar, etkinliğin kesinlikle en ilgi çeken taraflarlarından biriydi. Ligin resmi sponsoru TatilSepeti yaptığı yarışma ile saha içinden yarışmacıların atabildikleri basketlere göre tatil hediye edeceğini açıkladı. 5 kişi yarışırken, 1 yarışmacı yarısahadan basketi bularak New York'a gitme ödülünü kazandı.

ASYA KARMASI: 156

AVRUPA KARMASI: 136

Salon : Ülker Sports Arena

Hakemler: Recep Ankaralı
Mehmet Keseratar
Engin Kenarman

Asya Karması : Gabriel 34, Crocker 32, Birch 16, Moerman 14, Hardy 14, Bogdanovic 12, Kenan 9, Fortson 9, Tolga 7, Dixon 6, Tucker 3

Avrupa Karması : Cedi 8, Furkan 6, Furkan K 3, Dorsey 16, Lampe 21, Roll 11, Culpepper 4, Wilbekin 23, Semih 14, Sinan 11, Heurtel 8, Micov 5

1.PERİYOT: 37-42,

İLK YARI 69-84,

3.PERİYOT: 118-108



All-Star maçı çok yüksek skorlu!

All-Star'da kapanış Asya ve Avrupa karması arasında oynanan maç ile yapıldı. Asya Karması, Avrupa Karmasını 156-136 mağlup ederken, MVP Asya Karması'ndan Pınar Karşıyakalı Kenny Gabriel oldu. Maç renkli görüntülere sahne olurken, devre arası ve molalarda çeşitli gösteriler yapıldı. Maçın son dakikasında tüm oyuncular sahaya girdi ve Ergin Ataman, Selçuk Ernak'ın hakemlikteki son senesi olan Allstar hakemleri Engin Kenerman ve Recep Ankaralı'yı esprili bir şekilde oyundan diskalifiye ettiler. MVP Gabriel 34 sayı 12 ribaund ile mücadele etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler