Potada ortalığı karıştıran dayak iddiası

AMK spor'dan Fatih Söylemezoğlu'nun "3 genç oyuncusunu döven medyatik koç kim?" başlığıyla yazdığı yazıda ortaya attığı iddia ortalığı karıştırdı.

Yayınlanma: 24.01.2017 - 14:50
Abone Ol google-news

 

Bir basketbol koçunun deplasmanda oynadıkları maçın devre arasında çok az süre alan 3 oyuncusunu tokat atarak dövdüğünü ileri süren yazı akıllara 'Bu basketbol koçu kim?' sorusunu getirdi. İşte AMK Spor'dan Fatih Söylemezoğlu'nun o yazısı:

"Basketbol kulislerine bomba gibi düşen bir habere göre, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin reytingi en yüksek takımlarından birisinin medyatik koçu, deplasmanda oynadıkları bir maçın devre arasında, çok az süre alan, hatta hiç oynamayan üç genç oyuncusunu tokatlayarak dövüyor. Yanlış okumadınız gerçekten dövüyor.

Niçin dövüyor, biliyor musunuz? Koç şöhretli oyuncularına kızıyor ama onları dövmeye yüreği yetmiyor ve hırsını oynamayan gençleri hastanelik ederek alıyor. Evet, hastanelik ediyor! Kulağına darbe alan genç bir oyuncu rahatsızlanarak doktora gidiyor ve rapor alıyor.

Olayın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen ne bu çocukların ailelerinden, ne menajerlerinden, ne oyuncuları dayak yiyen kulüpten, ne basketbolu 24 saat takip eden basın mensuplarından, ne de spor teşkilatının ilgili kurumlarından ses çıkıyor. Çocukları dövülen, hakarete uğrayan, fiziki ve ruhsal şiddete maruz kalan ailelerin seslerini çıkarmaması beni özellikle dehşete düşürüyor. Neden çıkarmıyor? Aklıma gelen ihtimaller şöyle:

1- Kulüp, bu konu dışarıya sızmayacak diye tehdit etmiş olabilir.

2- Çocuklar, büyük kulüp oyuncusu fırsatını yakalamışken bunu kaybetmek istemiyor ve sessiz kalıyor olabilir.

3- Aileler ve çocukları bol sıfırlı kontratlarını kaybetmek istemiyor olabilir. Yarın biri çıkıp dese “Çocuğunuzun kontratı ne kadar? Getirin ben ödeyeceğim ancak sözümden dışarı çıkarsa döverim de söverim de.” Kabul mü?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler