Final-Four’da: 2 sezonun 'hesap zamanı'

Fenerbahçe, iki sezon önce final-four’da elendiği Real Madrid ve geçen sezonun finalinde şanssız bir şekilde mağlup olduğu CSKA Moskova ile hesabı kapatmak için çok büyük bir avantaja sahip. Taraftar baskısı, bu avantajın oluşmasındaki kuşkusuz en önemli faktör. 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonaları’nda taraftarların takıma nasıl etki ettiğini görmüştük. İstanbul’da düzenlenecek olan final-four'da Fenerbahçe’nin en büyük kozlarından biri taraftarı olacaktır.

Yayınlanma: 14.05.2017 - 19:33
Abone Ol google-news

Fenerbahçe normal sezonu hedeflerinin altında bitirmesine rağmen Panathinaikos serisini özellikle Bogdan Bogdanovic’in müthiş performansıyla geçti. Şimdi ise ilk hedef Real Madrid galibiyeti. Euroleague final-four formatında müsabakalar tek maç üzerinden oynandığı için günlük performansların önemi büyük. Ancak Zeljko Obradovic, tecrübesi ile her şeye hazır bir koç. Real Madrid her ne kadar normal sezonu lider bitirmiş olsa da, bu biraz yanıltıcı duruyor. Çünkü Fenerbahçe’nin oyunu Real Madrid’e çok ters geliyor. Fenerbahçe, Euroleague’in açık ara en iyi savunma yapan takımı ve Real Madrid’in oyununu bozan bir yapıya sahip. Normal sezondaki maçta Real Madrid’i 60’lı sayılarda tutması savunmasının nasıl iyi olduğunun kanıtlarından sadece biri. Madrid’de işler kötü gittiğinde yaptıkları belki de tek şey topu Sergio Llull’a verip onun bir şeyler yapmasını beklemek. Burada önemli nokta Fenerbahçe’nin Madrid’in oynamasını izin vermemesi. Çünkü işler iyi gittiğinde hem içerde Gustavo Ayon, hem de dışarıda Jaycee Caroll çok verimli olabiliyor. Madrid’in önemli kozlarından biri olan Rudy Fernandez ise çok dağınık bir görüntü çiziyor. Çok tecrübeli bir basketbolcu olmasına rağmen son zamanlarda parke üstünde sadece bedenen var. Fenerbahçe’deki bir diğer eksik nokta hücum konusu. Panathinaikos serisindeki iyi hücum performansını bir kenara koyarsak Fenerbahçe hücumda genel olarak sıkıntılı bir sezon geçirdi. Ancak İstanbul’da taraftarıyla birlikte hücumda bir kademe daha üste çıkma olasılığı çok yüksek. Sinan Erdem Spor Salonunda oluşacak atmosfer Real Madrid’in üstünde çok büyük bir etki yaratacaktır. Fenerbahçe’yi, Real Madrid karşısında hem teknik hem de taraftarıyla birlikte ele alırsak açık bir şekilde favori oluyor.

Fenerbahçe bu maçı geçtiği takdirde karşıdan hangi takım gelirse (CSKA Moskova’nın gelmesi daha anlamlı olacaktır) Obradovic’in ekibi önünde duracak gibi gözüküyor. Olympiakos ve CSKA Moskova eşleşmesinde ise guardların performansı sonuca etki edecek. Olympiakos tarafında pek bir ışık yok gibi. Vassilis Spanoulis’in eline bakan ve yan parçaların katkılarıyla sonuca varmaya çalışacak. Ancak CSKA Moskova açısından işler ne kadar kötü giderse gitsin Nando Decolo ve Milos Teodosic gibi iki üst düzey guarda sahip olması onları bu seride önde tutuyor. Eğer Fenerbahçe CSKA ile final oynar ve şampiyon olursa hem iki sezonun hesabını kapatacak hem de gerçek anlamda bir tarih yazacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler