Geleceğin efendisi

EuroBasket 2017'de kuşkusuz en etkileyici performansa sahip oyuncusu Kristaps Porzingis oldu.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 15:36
Abone Ol google-news

EuroBasket 2017'de kuşkusuz en etkileyici performansa sahip oyuncusu Kristaps Porzingis oldu. NBA'de New York Knicks forması giyen 22 yaşındaki oyuncu hem hücum hem de savunma performansıyla takımını sırtladı.

Son olarak Latonya'nın Slovenya'ya 103-97 mağlup olduğu karşılaşmada 34 sayıyla oynayan Kristaps Porzingis, belki yenilgiyi önleyemedi ama tüm otoritelerin saygısını kazandı. Çağdaş basketbola çok uygun bi oyuncu olan Porzingis, 2,21 boya sahip, içerden ve dışardan şutu olan, hareketli ve sırtı dönük oyunları da çok iyi oynayan bir yapıya sahip. Bu turnuvada da tutulması en zor oyuncnuydu. Eşleştiği hemen hemen her oyuncudan fizik olarak daha üstündü ve bunu şutör özelliğiyle birleştirerek savunmayı çaresizleştirdi.

Özellikle Türkiye karşılaşmasında canımızı çok yakmıştı. Elendikleri Slovenya karşısında yine inanılmaz performans ortaya koydu. Ancak yan parçalaların devreye beklenilen katkıyı yapamamasından dolayı turnuveya veda ettiler. Ancak Kristaps Porzingis bu turnuvada gösterdigi performansla gelecekteki turnuvular için çok net mesajlar verdi.

New York Knicks bu sezon yeni bir yapılanmaya gideceğinin sinyallerini veriyor. New York Knciks reklamlarında Carmelo Anthony'nin yer almaması her şeyi açıklıyor gibi. Adı Houston Rockets ile anılan Anthony'nin takımda yer almaması durumunda (yüksek ihtimal) takımın merkezindeki isim Kristaps Porzingis olacak. Yıllardır New York Knicks basketbolu kaos basketbolu olarak adlandırırır. Yanlış bir tanım da değil. Yıllardır oynadıkları basketbolu yukarıya taşıyamadılar.

En önemli problemlerinden biri de iyi bir oyun kurucuya sahip olamamaları. Geçen sezon Derrick Rose oyuna yön verme konusundu beklenileni veremedi. Carmelo Anthony ise çok iyi bir skorer olmasının yanında artık oynadığı oyun günümüz maç hızını yavaşlatan şekilde olduğu için Carmelo Anthony'nin etkisi azalmaya başladı. Yeni yapılanmada ise Kristaps Porzingis ana koz olacak.

Bu yaz turnuvadan önce Dirk Nowitzki ile hucüm gücünün daha da artmasına yardımcı oldu. NBA otoriteleri tarafından ligin gelecekteki en iyi oyuncuları arasında yaptığı çalışmalar olacağına kesin gözüyle bakılan Kristaps Porzingis yeni sezona ve geleceğe hazır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler