Beklenmedik zam turizmciyi vurdu

Turizmciler, müzelere yapılan son zamla artacak maliyetlerini kendisi ödeyecek.

Yayınlanma: 24.02.2020 - 10:18
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yeri giriş ücretlerine 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 39’a varan zam yaptı. Bir yıl içinde yapılan iki zamla birlikte toplam zam yüzde 66’yı buldu.

Bu zamların zamanlamasına karşı çıkan turizmciler, tur operatörleriyle gelen yabancı turistlere yönelik satışların aralık ayında büyük ölçüde tamamlandığını hatırlatarak tepki gösterdi. Buna göre, son zam maliyetleri artıracak, turizmci bunu kendi cebinden ödeyecek. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, “Yabancı turistlere yönelik aylar önce kataloglar hazırlarken bu zamlardan habersizdik. Bu sistemsizlik maliyetlerimizi zam oranı kadar artıracak. Bunu çoğu zaman karşılayamıyoruz” dedi. 

Yabancı turistlere yönelik paket turların 15 günlük seriler halinde bir sene önceden hazırlandığını anlatan Boynueğri, şöyle devam etti:

“2020 sezon kataloglarının yüzde 80’i eylül-kasım aralığında tamamlandı. Satışların çok büyük bir kısmı da ocak ve şubatta yapıldı. Biz önceki fiyat tarifesine göre maliyet hesabı yapmıştık. Satışlar başladıktan sonra yapılan zamlar maliyetlerimizi artırıyor. Program hazırlamadan önce zamlardan haberdar olmalıyız.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler