Baca Temizliği Nerelerde Gereklidir?

Bacalar mesken sahiplerinin kullanım gerekçelerine göre pislikler bulundurmaktadır ve baca temizleme hizmeti alınarak yangın güvenliği sağlanmalıdır. Bunlar yağlı ve kurumlu bacalar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Yayınlanma: 15.05.2017 - 15:51
Abone Ol google-news

Müşteri potansiyeli yüksek olan ve herkese açık olan lokantalar, restoranlar, oteller gibi kişileri ağırlayan meskenlerde yağlı baca kullanımı fazla olmaktadır. Burada kullanılan mutfaklarda kanal şeklinde kapalı sitemi vardır. Yakıt olarak doğalgaz gibi uçucu yakıtlar kullanılır. Kurumlu bacalarda yakıt her zaman kömür ve odundur. Şömine, soba, kazanlar ve sıvı yakıtı olmayan eski kalorifer tesisatları normal örgü bacalar ile kullanılmaktadır. Dökülen, birikebilen, katılaşan, kayganlaşan, sertleşen, geri vurumu olan bu her iki baca içinde baca temizleme hizmeti alınması önemlidir.
Baca Raporu Neden Gerekli ve Nereden Alınır?
Baca raporu, evinize doğal gaz açtırmak istediğinizde ilgili kurum yönetmeliği gereğince zorunlu tutulan bir belgedir. Doğru bir baca raporu hayati önem taşımaktadır. Evinizi ve ailenizi riske atmamak için doğal gaz açımlarında kombi kontrolünüzü baca raorunuzu Star Baca firmasından temin edebilirsiniz.
Yağlı Ve Kurumlu Bacalar İçin Yapılması Gerekenler
Yağlı baca sistemleri kanalların yağ ile kapanması sonucu görevini yapamaz hale geldiğinde kullanılmaktadır. Kimyasal ve aletler ile yapılan temizliklerde ilk gün parlaklığı elde edilene kadar temizleme işlemi devam etmektedir. Yuvarlak ve esnek bir yapısı olan araçlar ile girilen kanalar her ne şekilde olursa osun temizlenerek baca raporu alabilecek kapasiteye getirilmektedir. Çelik uçlar ile dönen bir mekanizmaya sahip olan temizlik araçları iz bırakmadan her temizliği yapmaktadır. Kurumlu bacalar ise daha kuru, havada dolaşabilen parçaların ısı ile katılaşması sonucu dökülmeye yüz tutan kömür parçaları gibi küçük parçalardır. Bunların yanması riskli olduğundan eski teknikleri bırakarak yeni teknoloji ile baca temizliği yapılmaktadır.
Yakıtta Tasarruf Etmek İçin Ne Yapmalıyız
Yakıt cebimizi yakan büyük bir harcama olduğundan elimizden geldiği kadar bunu en aza indirmek isteriz. Bu yüzden kullanırken de esirgeyerek kullandığımız yakıtımız için baca temizliği yaparak kullanım gerçekleştirdiğimizde daha az tüketim yaparız. Bacalar temiz olduğunda kendini zorlamayacak olan kombilerimizin bir de bakımını yaptırırsak tasarruf ikiye katlanacaktır. Çatılara çıkmadan içeriden çekilebilen kurumlar artık kir oluşturmadan yok olacaklar. Ya da havaya dağılması sağlanarak kimseye zarar vermeden kurumların çıkarılması da yine toplu konutlar için uygun bir çözüm olacaktır. Starbaca.com adresinden farklı yöntemler ile uygulanan çalışmalarda uygun görülen bacalar için baca raporu alınarak durum düzeltilebilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler