Taşerondan kadroya geçişte bugün son gün... Başvuru için son saatler

Taşeron işçilerin kadroya geçişleri ile ilgili süreç resmen başladı. Binlerce taşeron işçinin yıllardır beklediği kadro umudu, hükümetin yayınladığı 696 Sayılı KHK ile somutlaştı. Yeni yılın ilk gününde de 'Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayınlandı. Ayrıca taşeron işçilerin uzun süredir beklediği kadroda son başvuru tarihi bugün. Kadro için işçilere bugün mesai bitim

Yayınlanma: 11.01.2018 - 11:37
Abone Ol google-news



Düzenlemede kadro isteyen taşeron işçiler yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Daha sonrasında güvenlik soruşturması var. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 11 Ocak mesai bitimine kadar vakit kaldığı söylendi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

SGK Kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf, ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçiler, daha sonra yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek. Güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması için de formun doldurulması gerekiyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Güvenlik Soruşturması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler