Polonezköy'deki yangında sabotaj şüphesi

Beykoz Polenezköy Tabiat Parkı'nda dün akşam saatlerinde başlayan yangında sobataj ihtimali üzerinde duruluyor. Yaklaşık 30 dönümlük alanda etkili olan yangın helikopterlerin havadan müdahale edemeyeceği saatte başlamış, söndürme ekipleri bir türlü yangın mahaline ulaşamamıştı. Orman ve itfaiye ekipleri uzun süre yürüdükten sonra alevlerin çıkış noktasına ulaşabilmişti.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 13:15
Abone Ol google-news



Yangın, sabaha kadar süren çalışmalardan sonra güçlükle kontrol altına alınmıştı. Günün ilk ışıklarıyla yangının bilançosu da netleşmeye başladı. Koruma altındaki tabiat parkında başta kızıl çam olmak üzere binlerce ağacın yandığı belirlendi. Doğal örtüsü en zengin olan ormanlar arasında gösterilen Polonezköy Tabiat Parkı'nda kestana, meşe ve gürgen ve fındık ağaçları da bulunuyor.
Bu arada yangının tamamen söndürülmesinden sonra çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri yangının başlangıç noktası ve çevresinde delil araması yapıyor. Orman yangının başladığı alanda enerji nakil hatlarının bulunmaması ve alanın araç trafiğine kapalı olması sabotaj ihtimalini güçlendiren nedenler arasında gösteriliyor.  Binlerce ağacın ve canlının zarar görmesine neden olan yangının nasıl çıktığı henüz bilinmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler