Ormanları delik deşik edecekler

3. havalimanı için Ağaçlı köyüne bir darbe daha: Ormanda maden arayacaklar.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 07:54
Abone Ol google-news

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor. Ormanlık arazilere kurulacak maden ocaklarının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dün başlatıldı. Ağaçlı köy merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan ormanlık arazide her gün patlatma yöntemiyle çalışılacak. 3. havalimanı projesine malzeme sağlamak için kurulan ocaklar havalimanı inşaatı tamamlanana kadar devam edecek. Maden Ocakları projesini “felaket” olarak yorumlayan Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri sert tepki gösterdi.

Proje kapsamında faaliyet alanında 24 saat olmak u¨zere yılda 300 gu¨n, u¨c¸ vardiya halinde 30 kis¸inin c¸alıs¸tırılması planlanıyor. 2 maden ocağı projesinin bedeli toplam 1 milyon 900 bin TL. Proje için tonlarca su kullanılacak.

Yaşanmaz halde...

Maden ocakları için çok sayıda kamyon kullanılacak. Günde 2 bin sefer yapacak olan kamyonlar orman yolunu kullanacak. Bu durumun ek trafik yükü yarattığına proje tanıtım dosyasında da yer veriliyor. Maden Ocakları projesine sert tepki gösteren Kuzey Ormanları Savunması aktivisti Onur Akgül, “Ağaçlı köyü hem 3. köprü hem de 3. havalimanı proje çalışmaları yüzünden yaşanmaz hale gelmiş durumda. Çevresindeki tüm doğal alanlar paramparça edilmiş ve adını aldığı ağaçların on binlercesi kesildi. Sosyal hayatı da bu projelere malzeme sağlayan maden ocakları bitirmiştir” dedi. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler