Tarihi Taş Mektep ne olacak?

Büyükada’daki tarihi Taş Mektep’in, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Büyükada İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılmak üzere gizlice tahsis edildiği ortaya çıktı

Yayınlanma: 13.10.2017 - 02:23
Abone Ol google-news

Büyükada’daki tarihi Taş Mektep’in, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Büyükada İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılmak üzere gizlice tahsis edildiği ortaya çıktı. Müdürlük tarihi bina üzerinde hiçbir restorasyon ya da yenileme çalışması yapmayınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binayı geri aldı. Taş Mektep’e şimdi ne olacağı belirsiz.

Müze olacaktı

Yaklaşık 150 yıllık binanın mülkiyeti İBB’ye ait. Bina 2005’te, Adalar Belediyesi’ne “müze ve sergi sarayı olarak kullanılmak üzere” 10 yıllığına tahsis edildi. Adalar Vakfı, Adalar Müzesi’nin kurulması ve binanın restorasyonu için talip oldu. Adalar Belediyesi’yle proje yaptı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı 2009’da projeyi kabul etti ancak protokolün imzalanması daha sonraya bırakıldı. Bu sırada İBB ise Adalar Belediyesi’ne yaptığı tahsisi iptal etti. İBB, tarihi binayı 11 Şubat 2010’da da “Fiziksel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi” kurulması amacıyla beş yıllığına Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etti.

İBB’nin önceki gün gerçekleşen meclis oturumuna tarihi binayla ilgili tartışma yaratacak bir rapor geldi. Raporda, binanın, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü adına 25 yıllığına bedelsiz olarak Büyükada İmam Hatip Ortaokulu yapılmak üzere 2015 yılında tahsis edildiği belirtildi. Restorasyon, restitüsyon ve rölöve çalışmalarının bu tarihe kadar tamamlanması gerektiğine dikkat çekilen raporda, tarihi binanın 2 yıl boş kalması ve kulanılmaması halinde tahsisin iptal olacağı anlatıldı. Tahsis oy birliğiyle iptal edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler