Skyland ruhsatında geçmişe yolculuk

Bakanlık, Eroğlu’na ‘rantı kaybetmesin’ diye ‘özel mu amele’ yaptı.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 04:44
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Telekom Arena stadının bitişiğindeki Skyland projesinin küçük ölçekli imar planlarına kişiye özel not ekledi. Askıya önceki gün çıkan imar planı raporunda “Proje ruhsatına göre inşaatı sürerken yeni çıkan imar planlarıyla eskiye dönük imar haklarının ortadan kalktığı ve imar planı değişikliği ile oluşan mağduriyetin giderilmesi için bir plan notu eklenmesi gerektiği” belirtildi. Eklenen notla, inşaatın eski planlara göre devam etmesi sağlandı.

Eroğlu Gayrimenkul’ün Ayazağa’daki Türk Telekom Arena Stadı’na komşu olan projesinin inşaatı geçen yıllarda başladı. Emlak Konut GYO’nun 2010 yılında sattığı arazi imar planında “turizm” alanı olarak kayıtlı. Bakanlık 2013 yılında bölgeye ilişkin imar planında değişiklik yaptı. Yeni plana göre yapı ruhsatı da 4 Şubat 2014 tarihinde yenilendi. İnşaat sürerken bakanlık plan notlarını ikinci kez değiştirdi. 2013’teki imar planını, plan notlarını değiştirerek 26 Mayıs 2015 tarihinde yeniden onayladı.

‘Mağduriyet oldu’

Projenin yer aldığı arazinin küçük ölçekli imar planı, önceki gün yeniden askıya çıkarıldı. Yeni notta, “Hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ile oluşan mağduriyetin giderilmesi, 14.09.2010 tasdik tarihli imar planı ile kazanılan hakların korunması için imar planına, ‘Turizm alanında, bu planın onay tarihinden önce yapı ruhsatı alarak inşaata başlamış parsellerde; tadilat ruhsatı, ruhsat yenileme ve yapı kullanma izin belgesi işlemleri, ruhsat aldıkları tarihte yürürlükte olan imar planı hükümlerine göre yürütülür’ plan notu eklenmiştir” ifadeleri yer aldı. İmar planına 17 Kasım’a kadar itiraz edilebilecek.

‘İtiraz edeceğiz’

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, itiraz edeceklerini söyleyerek “Böyle bir işlem ilk kez görüyorum. Küçük ölçekli planlar zaten belediyeler tarafından yapılır. Hem yukarıdan bir plan yapılıyor hem de kişiye özel plan notu ekleniyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon