Çevre aktivistine bıçaklı saldırı

Sarıyer Uskumruköy Kavşağı yol genişletmesi nedeniyle kesilen ağaçları yerinde incelemeye giden çevre aktivisti Oruç Karacık çıkan tartışma sonucu bacağından bıçaklandı. Karacık yarın gerçekleşecek olan Büyük İstanbul Maratonu’nda kız çocuklarının okumasına destek olmak için koşacaktı. Maratona aylardır hazırlandığını belirten Karacık “Saldırıda ayağımın acımasından çok Benim Kızım Okuyacak sosyal sorumluluk projesi adına 42 km koşamadığıma üzüldüm” dedi.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 16:42
Abone Ol google-news

Uskumruköy Kavşağı ve bağlantı yollarınının genişletilmesi kapsamında ağaç kesimlerine karşı çıkan yaşam savunucuları önceki akşam bölgeye giderek incelemelerde bulunmak istedi. Çevre aktivistlerinin aktardığına göre bu sırada çalışmaları sürdüren ve kendilerini taşeron firma çalışanı olarak tanıtan bir grup ile çevre aktivistleri arasında önce sözlü tartışma çıktı. Sonra da çevre aktivisti Oruç Karacık bacağından bıçaklandı, Yaralanan Karacık’ın bacağına Maslak’ta bir hastanede dikiş atıldı.

‘Önce yumruk attılar’

Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’nda ifadeleri alınan yaşam savunucuları saldırganlardan şikayetçi oldu. Karakola ifade veren Oruç Karacık ağaçların kesildiğine ilişkin bilgileri edinmesinden sonra bölgeye gittiklerini belirterek olayı şöyle anlattı:

“Bölgeye gittiğimizde ismini sonradan öğrenmiş olduğum Osman Bilgin ile karşılaştık. Bilgin’e arkadaşım ‘Neden ağaçları kesiyorsunuz, ağaç kesme izniniz var mı’ diye sordu. Osman Bilgin de ağaçları kesmediklerini, kum, çakıl taşıdıklarını ve bu yolun genişlediğini anlattı. Biz de ağaç kesme olaylarını istemediğimizi beyan ettik. Bu konuşma üzerine Osman Bilgin sinirlenerek yüksek ses ile şu an hatırlamadığım sitemlerde bulundu, daha sonra ismini sonradan öğrendiğim Ramis Bilgin gelerek bir anda bana anlamayıp dinlemeden kafa bölgeme yumruk attı. Ardından babası Osman Bilgin galyana gelerek bana yumruk attı. Daha sonra sağ bacağımda bir sıcaklık hissettim ve Ramis Bilgin’in elinde bıcağı gördüm. Bacağıma baktığımda bıçaklandığımı fark ettim.”
Karacık baba oğuldan şikayetçi olduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

“Zorbalar iyilikle tedavi olacak”

Gazetemize konuyan Osman Karacık Kent Dayanışması ve Kuzey Ormanları Savuması aktivisti olduğunu belirterek “Ben beni bıçaklayan kilyos mafyası olduklarını jandarmadan öğrendiğim insanların yaşamını da savunmak için ağaç katliamının olduğu yere gittim. Saldırıda ayağımın acımasından çok kız çocukları okusun sosyal sorumluluk projesi adına 42 km maraton koşamadığıma üzüldüm. Destekçim eşim bile bu yüzden hiç suçum olmamasına karşın bana kızdı. Zorbaların da iyilikle tedavi olacağına inanıyorum. Bugün olmadı gelecekte mutlaka tedavi olacaklar” dedi.

Uskumruköy’de ne oluyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül 2017’de Sarıyer, Kilyos Caddesi üzerinde yer alan Uskumruköy Kavşağı’nda yol genişletme çalışmasına başladı. Sarıyer Belediyesi iki sene önce çocuklarla birlikte bölgeye barış fidanları dikmişti. İlçe belediye geçtiğimiz günlerde fidanların İBB tarafından söküldüğünü açıkladı. İBB de çalışma kapsamında bölgedeki ağaçların kesilmediğini, sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğünce uygun bulunan yerlere dikileceğini savundu.

İBB “Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkulasyon” adlı projesiyle bölgede 24 metre genişliğinde, 2 kilometre uzunluğunda yol genişletme ve altyapı çalışması yapmayı planlıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler