Gölcük'teki tartışmalı ihale iptal edildi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hürriyet’in sorusu üzerine “Arkadaşlarla karar aldık. Gölcük ihalesini iptal ediyoruz. Çok üzüldük” dedi

Yayınlanma: 02.01.2018 - 15:02
Abone Ol google-news

 



Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ihaleyle ilgili sorumuza “Arkadaşlarla karar aldık. Gölcük ihalesini iptal ediyoruz. Çok üzgünüz. İyi niyetli kişileri hariç tutuyorum ama birileri, provakatörler bu ihaleyi ülke meselesi haline getirdiler. Biz bunu para için değil, Bolu’nun geleceği için yapıyorduk. Tek bir ağaç kesmeden, gerçekleştirecektik. Ama kötü niyetli kişiler, şov peşinde koşanlar oldu. Bu bizi çok üzdü” dedi. Başkan projeden vaz mı geçtiniz, sorumuza “Ben öyle bir şey dedim mi” karşılığını verdi.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda dağ köşkü ile 25 bungalov yapılması ve göl gazinosunun özel işletmeye devredilmesi için yapılan ihaleye yaklaşık 500 kişi, göl etrafında yürüyüş yaparak tepki göstermişti.

İPTALİN NEDENİ BELLİ OLDU

Bolu’da bulunan Gölcük Tabiat Parkı’na yapılacak olan kır evi, dağ köşkü ve göl gazinosu ihalesi, yapıların işletme işinde kapsam değişikliği ve ihalenin şartlarının değişeceği için iptal edildi.
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan Gölcük Tabiat Parkı’na yapılması planlanan 25 adet kır evi, dağ köşkü, göl gazinosu ve 18 odalı otelin 22 yıllığına kiralanması için 19 Aralık’ta Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda ihale gerçekleştirildi.

Farklı illerden 12 firma ve işadamının katıldığı ihale kapalı zarf usulü başladıktan sonra en yüksek fiyatı veren 3 firma arasında açık artırma ile devam etti. Açık artırmanın sonunda ihaleyi 116 bin lira bedelle Düzceli işadamı Kurtuluş Tokcan kazandı.

İhaleyle ilgili son kararın verilmesi için Belediye Encümeni tarafından bugün yapılan toplantıda ihalenin iptaline karar verilerek şu açıklama yapıldı:
“Belediye Encümeni’nin aldığı kararda, “Gölcük Tabiat Parkı’nda yapılacak olan idari bina, bungalov evler ve Gölcük gazinosu’nun işletmesi işinde kapsam değişikliği yapılacağından, ihalenin şartları değişeceğinden ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.”
(FC-BA-Y)

Gölcük Tabiat Parkı ihalesi tamamlandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon